PNL Călărași. Președintele Ciprian Pandea a invitat la Călărași pe ministrul justiției, doamna Alina Gorghiu. Iată pentru ce…VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Președintele Ciprian Pandea a invitat la Călărași pe ministrul justiției, doamna Alina Gorghiu și pe secretarul de stat George Șerban. Doamna ministru a avut o zi de lucru în tot județul, întălniri cu reprezentanții Instanțelor, Parchetelor  și Barourilor de avocați. Vizita a fost planificată de mult în urmă cu peste două luni. Ciprian Pandea a insistat să spună că județul Călărași are încredere într-o Justiție corectă. Vizita va continua la Sohatu unde doamna ministru și conducerea de partid se va întâlni cu primarii din județ, președinții de organizații locale, directori – pentru rezolvarea unor probleme punctuale. La întâlnire va participa Nicoleta Pauliuc și Roberta Anastase. 

Alina Gorghiu a făcut o informare privind dialogul cu sistemul judiciar, așa cum a făcut la turneul prin țară, pentru a depăși stările de lucruri negative. A descris discuția demers cu președintele Tribunalului Călărași ca fiind încântată de achitarea multor obligații. Judecătorii călărășeni sunt preocupați de actul de justiție iar ministerul preocupat de asigurarea logistică pentru buna desfășurare a activităților. Înființarea unor camere pentru audiere minori, modernizarea / reabilitarea clădirilor Judecătoriilor  la Oltenița, Lehliu, Călărași și a Tribunalului Călărași. Totodată se va investi în dotări. Totul se face pentru o Justiție eficientă.

Ministru a descris standardele europene care trebuie să existe și în dotări. Schema de personal trebuie îmbunătățită prin examene pentru 250 locuri de muncă în sistemul judiciar pentru ca termenele să fie rezonabile. Comunicarea cu magistrații este continuă iar gestionarea numărului de dosare este o problemă. Se discută asupra pensiilor de serviciu. Pe 17 august va fi o discuție privind grila de salarizare în sistemul de justiție. Totul s-a raportat asupra  responsabilității magistraților și standardelor unei justiții corecte, eficiente.

O prioritate este și educația juridică. Din discuțiile cu cei responsabili s-a remarcat un vid privind pregătirea juridică. Cu Inspectoratul Școlar se va demara un proiect de educație juridică pentru 5600 elevi de liceu, pentru un concurs până la 18 sept. Tema este un eseu cu titlul: Legile se aplică și pe net. Vrem să apropiem pe tineri către noțiunile juridice. Jud Călărași este pe locul 8 privind infracțiuni cercetate de poliție. Predomină cele din zona instituțiilor de învățământ preuniversitar… Acolo se vor face acțiuni ample, comune cu alte instituții cu scop de prevenire combatere, depistare a faptelor. 

Alina Gorghiu a vorbit despre violența în societatea românească – un fenoment care trebuie oprit. Statisticile sunt îngrijorătoare privind femeile abuzate. S-a  făcut un apel către femeile victime pentru a denunța faptele cu curaj. Statul le va proteja.