Orașul Budești are un nou primar. Ilie Mihai a depus jurământul. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Ieri 22 oct.2020 la primăria orașului Budești au depus jurământul consilierii locali și primarul Ilie Mihai. Aceștia au fost validați de către Instanța de judecată iar prefectul Marian Stoica a decis ca investirile acestora să aibe loc cu prioritate în localitățile unde consiliile locale și primarii au fost suspendați, pentru rezolvarea unor probleme administrative urgente impuse de acestea. Festivitatea a fost asigurată de subprefectul Stan Ion.

Ilie Mihai a mulțumit în primul rând cetățenilor din Budești, Aprozi, Buciumeni și Gruiu pentru votul dat pe 27 sept. 2020. A declarat că dorește să aibă o relație foarte bună cu Consiliul local și că va sprijini toate proiectele de dezvoltare a localităților pe care aceștia le vor aduce spre dezbatere Consiliului local. Ilie Mihai și-a propus să facă lucruri mărețe pentru Budești. Noul primar a descris că de la revoluție până în prezent în localitate nu s-a făcut mare lucru, dar în viitor se pot face lucruri bune. Ilie Mihai a mulțumit angajaților din primărie care și-au dat concursul pentru ca primăria să funcționeze bine. El a cerut salariaților ca pe viitor să se orienteze pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene. Budești este unicat între localitățile din sudul României pentru că nu a accesat astfel de proiecte decât parțial…Ilie Mihai a spus că va respecta legea și a cerut salariaților săi ca să fie în slujba cetățeanului permanent 24 ore din 24.

Ilie Mihai a moștenit una dintre cele mai sărace primării din județ, pentru că an de an acestor localități s-au alocat fonduri insuficiente dezvoltării. La Gruiu s-a finalizat canalizarea și s-a adus la starea inițială unele străzi, din declarația fostului primar lucrarea nu s-a plătit și s-a lucrat pe încredere. La Aprozi s-a extins o parte a rețelei de apă și s-a pietruit. Urmează lucrări de asfaltare. La Buciumeni totul este uitat de timp. Lucrările de canalizare s-au oprit din lipsa plăților. Satul este scufundat în noroaie. Drumul de legătură cu alte localități necesită reparație urgentă.O altă prioritate a primarului Ilie Mihai după ce va reuși să obțină finanțare este salubrizarea localităților. El are de continuat multe lucruri solicitate de cetățenii din Budești. Aceștia sunt speriați pentru că la fiecare ploaie apa și noroaiele le intră în curți și case. Pompierii se simt aici ca acasă, la fiecare ploaie aduc motopompele pentru a scoate apa de pe străzi și din curți.

Cele mai importante proiecte pentru noul primar Ilie Mihai ar fi realizarea unei piețe agroalimentare moderne în locul celei degradate. În locul așa zisului stadion se poate realiza un teren sintetic sau un parc multifuncțional. În Budești nu există Cămin Cultural. Spitalul a fost închis și lăsat pradă degradării în 2011, iar cetățenii fac naveta la Oltenița sau București pentru probleme medicale simple. Acolo unde a fost cândva un centru pentru îngrijirea bătrânilor s-a furat și devastat totul…Sărăcia este la ea acasă în Budești. Taxele și impozitele nu se plătesc de către foarte mulți cetățeni, iar funcționarii primăriei nu reușesc să le strângă. Cea mai mare provocare  este introducerea de gaze naturale în localități. Sunt vise dar cu multă ambiție lucrurile bune se pot realiza…Pentru rezolvarea acestor multe probleme, noul primar Ilie Mihai are nevoie de o echipă serioasă orientată către multă muncă și finanțare prin proiecte europene. Este nevoie de o foarte bună colaborare cu consilierii/ deja declarată dar și o informare corectă, permanentă a cetățenilor.

Vom reveni…