Oltenița. Petre Țone va candida la un partid suveranist. El denunță neregulile administrației liberale și sărăcia, lucrările abandonate și bunul plac. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Petrică Țone, fostul primar social democrat din Oltenița are acum orientarea politică către suveranism. El a rămas celebru printre primarii din județul Călărași, între aceia care au făcut lucruri bune pentru comunitățile lor. El a rămas un om comunicativ, asociabil dar și un aspru critic al neregulilor pe care le observă la actuala administrație liberală, condusă de primarul Milescu. El și-a exprimar nemulțumirea vizavi de achizițiile publice ale Primăriei Oltenița unde apreciază că nu s-a făcut nimic în afara tăierilor necontrolate de arbori. A criticat lipsa de curățenie a mun. Oltenița.

Țone a descris starea jalnică a Spitalului Oltenița care se dorea de către unii a  fi închis în 2012. Nu a fost să fie așa pentru că Țone a investit peste 100 miliarde lei vechi timp de 8 ani în acest spital. Aparatură modernă, investițiile în dotare și personal medical au uluit pe  mulți români atunci. Demersurile lui Țone pentru dotarea cu aparatură de 23 miliarde lei nu au fost utile directorului Cocoșilă care nu a evitat turcismele și chinezismele. S-a realizat totuși un corp de gardă modern și un heliport util în pandemie – a arătat Țone. În 2012 erau 23 doctori. El a lăsat în 2020 38 medici, completând toate specializările – dând exemple de medici renumiți.

Astăzi Țone a indicat decăderea acestui spital unde a indicat schimbările de personal și scandalurile marcate de invective și acuzații. Oamenii vin cu medicamente de acasă și nu este încadrat cu medici la toate specializările. Dr. Smochină a fost un medic regretat.

Țone a descris prin ceea ce trec astăzi românii, suferința marcată de lipsa unui serviciu, prețurile mari și traiul greu. Nu mai mă regăsesc în PSD dar voi candida într-un partid suveranist. Sărăcia românilor nu are legătură cu ceea ce le putem oferi a arătat Țone.Trăim în țara bogată de resurse dar plătim cel mai mare preț al energiei electrice, petrol sau gaze față de țări europene care le importă / noi fiind producători. Țone a indicat pierderea de peste 50 miliarde lei pentru a pregăti SF-uri, avize anergetice, expertize energetice la clădiri a fost aruncarea pa Dunăre a unor sume imense pentru un PNRR care nu se vede ca utilitate. 

El a indicat că nu a plătit vreo consultanță. A acoperit cu contracte de finanțare și execuție tot ce a promis oltenițenilor. Acum lucrările sale sunt Șclala nr 2/ sala sport, anvelopare clase, dotare, modernizare. Un nou bloc ANL început de el este în stare de organizare șantier. Nu se vrea a se demara lucrările la terenul sintetic și nici la ambulatoriu, dar se invocă sume imense…