Modelu: Primarul Dobre Gheorghe a întâmpinat Paștele prin multă muncă și cu alte realizări. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

În plină stare de urgență primarul com. Modelu, Dobre Gheorghe controlează eficient toate măsurile impuse de epidemia de Coronavirus. Dobre Gheorghe:  Pe raza localității nu este nici un caz înregistrat. Oamenii care s-au întors de la muncă din alte țări au respectat măsurile impuse de autorități. Poliția și Jandarmeria și-au făcut datoria iar munca preventivă a făcut ca să nu avem amenzi multe aplicate cetățenilor. Monitorizăm activitatea cetățenilor și venim în întâmpinarea celor identificați ca fiind în suferință, cu alimente sau medicamente. În general, oamenii au înțeles pericolul ce îl poate produce acest virus și s-au conformat cerințelor legale. Colaborăm cu Prefectura și Consiliul județean. Am făcut o anchetă socială și acolo unde am identificat am acordat ajutoare legale. Am făcut rectificare și am prevăzut pe situația de urgență mănuși, dezinfectante. Am acordat la fiecare familie câte 2 măști sâmbăta ce a trecut. Vom mai face astfel de acțiuni, măștile putând a fi refolosite.

După această pandemie văd o situație foarte grea pentru economia noastră. S-au întors mulți români, iar cei ce pleacă au nevoi mari…nu pleacă degeaba. Va fi foarte greu din cauza lipsei locurilor de muncă. Trebuie să atragem acum credite favorizate de UE pentru a construi spitale, școli, dispensare. Cu acestea trebuie să venim în sprijinul cetățenilor. Și acestea vor permite crearea de locuri de muncă. Vom depăși acest moment cu greutate…Nu numai epidemia ne afectează ci și calamitățile naturale. Nu sunt așa mari ca în alte zone ale țării dar am primit solicitări de ajutorare de la unele asociații. Așteptăm ploaia mai ales pentru culturile de toamnă. Pentru cele de primăvară nu e nevoie, ele fiind la începutul vegetației. Nu avem probleme privind activitatea agenților economici din localitate iar proiectele noastre ale Primăriei continuă cu lucrări de asfaltare, realizare rigole și intrări în curți. Se lucrează continuu la 3,5 km în Tonea de cca 1 săptămână. Este un lucru bun, sunt protejați cu echipament…Rețeaua de canalizare mai avem puțin pentru a o finaliza, adică 2-3 săptămâni. Vom face recepția a 19,5 km de canalizare plus a Stației de epurare. Continuăm investițiile în educație, în creșterea sănătoasă a copiilor. Am reabilitat școala nr 1 finalizată acum 2 ani, adică acoperiș, igienizare totală, anvelopare, teren sport, un alt teren sintetic la școala nr 2 unde am finalizat și o grădiniță nouă. Am achiziționat clădirea fostei fabrici Codana în 2007 și acolo am realizat o clădire nouă pentru grădiniță, cu mobilier nou, pentru copiii noștri. Avem aparate de joacă inclusiv la grădinița cu program prelungit dar și pentru parcul de la Tonea. 

Guvernul României ne-a ajutat cu documentația necesară. ISC s-a implicat și va veni pentru a se documenta asupra lucrărilor în construcție. La cei 8,7 km avem o factură de cca 900 000 lei ce se vor vira după Paște.Execuția bugetară ne permite să ne finalizăm proiectele ca de ex. cei 3,5 km de asfaltare de la Tonea prin finanțare proprie cca 40 mild lei vechi. Acum avem cca 40 mild lei proiectare și execuție canalizare. Ne-am făcut datoria, eu și echipa mea. Sunt bani strânși greu, leu cu leu…Mulțumesc echipei mele pentru modul în care s-au implicat, chiar dacă salariile au fost mici. Sunt mulțumit de ei, de echipa mea. 

Doresc multă sănătate bunicilor, părinților, copiilor și nepoților noștri în aceste Sărbători de Paște. Să dea Dumnezeu să ieșim cubine din această situație creată de pandemie, de acest virus care a creat probleme. Să ne găsim sănătoși și să ne vedem fiecare de treabă în continuare – a încheiat primarul com. Modelu, Dobre Gheorghe.