Mânăstirea: Primarul Iancu Mugurel a făcut recepția parcului tematic. Urmează și alte proiecte… VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Astăzi 25 iunie 2020, primarul com. Mânăstirea, Iancu Marian Mugurel, a făcut recepția parcului tematic cu specific pescăres din localitate. Lucrarea a început la 26 noiembrie 2019 și s-a finalizat în termenul propus. Nu avem o comună bogată și de aceea am aplicat la un proiect european pentru finanțare. Este vorba de una din pioritățile Uniunii Europene privind creșterea ocupării forței de muncă și sporirea coeziunii teritoriale prin punerea în aplicare a strategiilor de dezvoltare plasate sub responsabilitatea comunitații.

Iancu Marian Mugurel:  Urmează să continuăm cu alte investiții majore, care vor contribui la schimbarea în bine a localității. Timpul ne ajută și le va rezolva pe toate. Cu răbdare, cu respect și foarte multă muncă vom reda altă față localității. Noul parc tematic s-a realizat pe ruinele fostului cimitir, care în anii 2002-2004 a fost dezafectat, fiind mutat în altă parte. Vreo 2 ani a funcționat Oborul comunal. La inițiativa mea/ eram atunci viceprimar, s-a mutat târgul pe actuala locație, la intrarea în localitate de pe malul lacului. Am avut în conservare acest teren, pentru a-i da o utilitate practică, pentru a schimba imaginea acestei zone. S-a ivit oportunitatea înființării acestui parc, pentru care am muncit 4 ani. Efectiv lucrările au început în februarie. Au fost întrerupte în perioada pandemiei. Termenul de predare a investiției este 1 iulie 2020. În continuare avem către finalizare un teren sintetic realizat tot prin finanțare europeană pentru a-l da în folosință la jumătatea lunii iulie.

Parcul tematic va putea fi multifuncțional…

Ne-am gândit ca parcul tematic realizat să poată fi folosit la activități cultural-artistice în aer liber, la serbările de Crăciun și pentru Sărbătorile de iarnă – care au la noi în localitate tradiția de a fi organizate în aer liber. Pe scena realizată vrem să realizăm zilele localității. Vom încerca să desfășurăm aici serbările de premiere și de deschidere a anului școlar.

Am realizat și trei foișoare. Acestea pe perioada cât destinația va fi pentru distracție, le vom da destinația pentru socializare, pentru petrecerea timpului liber, pentru supravegherea copiilor dar și ca locație unde pensionarii se pot întâlni. Pe perioada desfășurării unor evenimente acolo vor funcționa negustorii, comercianții de sucuri, sau alimente ce pot fi comercializate în timpul acela. Terenul sintetic are dimensiuni omologate pentru care se pot organiza sporturi de echipă de minifotbal, minihandbal, tenis, volei.

Și acest teren va fi pus la dispoziția locuitorilor pentru desfășurarea de activități recreative pentru practicarea sportului în masă. Fotbalul este la noi în localitate o tradiție. Este o pasiune…Mânăstirenii sunt un fel de nebuni ai fotbalului. Ieri am fost chemat la AJF Călărași pentru tragerea la sorți asupra meciului de baraj dintre Mânăstirea și Oltenița, pentru promovare în divizia C. Din considerente financiare dar și din fair-play am considerat că nu trebuie să participăm la acest baraj. Participarea la acest meci de baraj ar fi fost o lipsă de respect față de fotbal. Mie nu îmi place să trădez viața, fotbalul. Sunt obiectiv și tot timpul mi-a plăcut fair-playul. Activitatea fotbalistică va continua la noi, dovada fiind investițiile pe care noi le facem în fotbal. Vom investi în stadion, în modernizarea tribunei, vom acoperi cealaltă tribună, vom continua cu reparațiile și construcția unui gard împrejmuitor. Fotbalul la Mânăstirea nu a murit, și nu va muri niciodată.

Iancu Mugurel: Promit că într-un an vom asfalta toatre străzile, inclusiv Sultana și Coconi, nu numai Mânăstirea…

Toate străzile din localitate sunt pietruite. La acest moment avem contract de finanțare semnat cu Fondul de Dezvoltate Investiții care s-a transferat la Ministerul Dezvoltării. Avem proiectul aprobat. Așteptăm virarea banilor și să ne apucăm de asfaltare. Am mai depus prin CNI o cerere de finanțare pentru asfaltarea a încă 32 kilometri, prin care practic am finaliza asfaltarea tuturor localităților.

Vreau să le spun cetățenilor să aibă răbdare…La nivelul Consiliului local este ca într-o gospodărie. Întâi introduci apa și canalizarea și apoi vii cu asfaltul – a precizat primarul Iancu Mugurel. Să asfaltezi, după care să spargi pentru a introduce apa și canalizarea este o muncă în plus…Știu, toți cetățenii își doresc asfalt. Dar cu răbdare se vor rezolva toate. Promit că într-un an vom asfalta toate străzile, inclusiv Sultana și Coconi, nu numai Mânăstirea. Efectuarea lucrărilor este inevitabilă. În luna octombrie sperăm să începem și canalizarea cu celelalte două tronsoane. inclusiv modernizarea stației de epurare.  Vom branșa pe toți cetățenii care au făcut solicitări pentru branșare.

Iancu Mugurel: În maxim 30 zile se va finaliza lucrarea de modernizare și extindere a iluminatului public…

Iancu Marian Mugurel Veți observa că singura localitate din județ, cu excepția orașelor și municipiului care va avea iluminat modern, cu LED-uri pe ambele părți ale drumurilor naționale și județene. Lămpile de iluminat vor fi înlocuite cu tehnologia nouă de iluminat cu LED, din stâlp în stâlp. Orice stradă sau cătun vor avea asigurat iluminat modern, economic. Practic iluminatul se va dubla. Totul necesită foarte multă muncă din partea noastră a celor aleși, dar și răbdare din partea cetățenilor. Implementarea unui proiect de la înscrierea cererii de finanțare și până la stadiul de astăzi de a-i efectua recepția finală durează 3-4 ani. Este un termen extraordinar de mare, dar aceasta este birocrația, aceasta este România. Trebuie să aduc la cunoștința celor din Mânăstirea că absolut tot ce s-a realizat în localitate s-a efectuat prin fonduri europene și contribuția localității. Nu am putut beneficia de nici o finanțare prin proiecte de dezvoltare locală.

Iancu Marian Mugurel Pilonii comunității noastre sunt școala, căminul cultural și biserica. Proiectul meu de suflet, reabilitarea bisericii din localitate va debuta săptămâna viitoare prin montarea schelelor de construcții. Este un proiect în care am investit multă muncă, și care alături de finalizarea altor proiecte mă determină să mai candidez pentru încă un mandat. Pentru Căminul Cultural, mâine cererea de reavizare va intra spre analiza CNI. Avem proiectul tehnic, toate avizele și autorizațiile obținute. Sperăm ca în lunile septembrie, octombrie acest an să înceapă efectiv lucrările de modernizare și reabilitare. Mai avem depus un proiect pentru grădinița mare din Mânăstirea pentru reabilitare și modernizare. La acest moment cererea este în stadiul de verificare. Liceul tehnologic din comuna Mânăstirea este în condiții foarte bune. Șarpanta este în stare bună. Este un obiectiv reabilitat.

În maxim 3 luni, gazele naturale vor ajunge la Mânăstirea… 

Datorită investițiilor la care am participat gazele naturale vor ajunge pe drumul național și în dreptul localității noastre. De acolo mai este un pas până la branșamentele individuale, pentru fiecare locuință sau instituție, după realizarea stației de distribuție a gazelor.

Lucrurile bune merg înainte cu pași siguri. Totul presupune continuitate, activitate sporită și muncă, foarte foarte multă muncă. Din acest punct de vedere nu mă dau înapoi. Voi merge înainte și voi lupta cu toate forțele, cu toate puterile ca să demonstrez încă o dată locuitorilor că ceea ce le-am promis se va duce la îndeplinire…a încheiat primarul com. Mânăstirea, Iancu Marian Mugurel.