Lupta Primăriei Călărași cu șobolanii și insectele este pierdută? Ce hotăresc consilierii…VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Lupta cu șobolanii și insectele este o muncă grea. Documentația s-a mai aprobat. Ea mai trebuie aprobată o dată. A arătat detalii consultantul. 20 000 lei a costat aceasta. După publicarea pe SEAP s-a contestat documentația. Procesul a fost pierdut și trebuie reluat totul. Consilierul Chiriță a cerut crearea unui serviciu propriu prin Spații verzi. Mirescu a cerut externalizarea serviciului prin restrângerea de personal al primăriei. Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei pentru delegarea gestiunii activităţilor de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare în municipiul Călăraşi s-a aflat pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu local din data de 26 oct. 2023. 
Propunerile de modificare a caietului de sarcini de la consilierul Luca au fost respinse. Cota de profit de 5% a stârnit critici. Impozitarea limitată și termenul de 3 ani cu posibilitate de prelungire 1 an și  maxim 10% stipulat de lege pentru garanția de bună execuție au fost respinse. 
Una dintre preocupările importante în acest domeniu revin primarului pentru luarea măsurilor eficiente în principal pentru realizarea condițiilor  bunei desfășurări a activităților de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, asigurarea cheltuielilor cu personalul, achiziționarea utilajelor, dotări și funcționare, obținerea licenței de operare a serviciilor. În documentația înaintată consilierilor locali se subliniază organizarea unei proceduri de concesionare a serviciilor conf. prev. legale, raportat la un studiu de oportunitate.
Documentația înaintată constă într-un regulament, un caiet de sarcini, un studiu de fundamentare privind prestarea serviciilor, un draft de contract de delegare prin concesiune  a activităților și formulare pentru ofertanți.