Lehliu-Gară, Buzoieni, Răzvani: PSD și Iulian Iacomi își onorează promisiunile. Iată ce străzi se vor asfalta, alte lucrări și…opinia cetățenilor. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

În 2017 Iulian Iacomi a renunțat la fotoliul confortabil de deputat PSD pentru a-și continua proiectele din orașul Lehliu-Gară. Toate proiectele sale au fost stabilite prin consultare cu cetățenii din Lehliu-Gară, Răzvani sau Buzoieni. Iacomi are cu ce se mândri iar satisfacția sa nu poate fi alta decât modernizarea localităților. De 50 de ani nu s-a schimbat rețeaua de canalizare din Lehliu. Astăzi lucrarea de reabilitare a rețelei de canalizare de cca 6 mil ron, prin PNDL II este în derulare. Oamenii descriu utilitatea lucrărilor și îl apreciază pozitiv pe Iacomi și echipa PSD cu care lucrează pentru dezvoltarea localității. Unul dintre proiectele importante aflate în derulare este reabilitarea rețelei de apă și canalizare, un proiect finanțat prin PNDL II de cca 2,6 mil ron.

Iacomi nu a uitat ce a promis celor din Răzvani și înființează 16 km de rețea pentru distribuție de gaze naturale, în valoare de 3 134 000 lei.Prin proiecte FDI  în valoare de 39 360 498 lei sunt  asfaltate 22 străzi în Răzvani, 12 în Buzoieni și 29 în Lehliu-Gară. Străzile pe care se execută lucrări și stadiul acestora sunt următoarele:

Orașul Lehliu-Gară va fi asfaltat 100% anul următor. 29 străzi vor fi asfaltate, betonate, stadiul prezent al acestora fiind astfel:

Prin AFIR s-a finanțat un proiect de 681 008 lei de amenajare a unui parc. O bază sportivă nouă tip 1, se va realiza prin Compania Națională de Investiții.

 

Prin proiectul Ketanes – Măsuri integrate pentru persoanele defavorizate din comunitatea marginalizată din Răzvani, un proiect POCU s-au alocat la 12.03. 2018 și până la 11.03.2021 o sumă considerabilă. Astfel  17 544 546 lei au fost alocate accesului și participării la educație a 200 copii ( 150 rromi, 50 alte etnii), și 50 adulți defavorizați. 90 preșcolari vor beneficia de pachete cu îmbrăcăminte și încălțăminte, ateliere tematice, școli de vară, 90 de părinți vor fi implicați în programe de educație parentală, 110 elevi din ciclul primar și gimnazial vor beneficia de programul Școală după Școală și 50 adulți vor participa la programul…A doua șansă.

 

Programul este în derulare. 376 persoane din Răzvani ( 326 rromi, 50 nerromi, minim 35% femei sunt angajate și integrate  ocupațional pe piața muncii. Se desfășoară cursuri de calificare ca agent curățenie clădiri și mijloace de transport, lucrător în alimentație, agent dezinfecție, deratizare, dezinsecție, lucrător în comerț, agent securitate, operator introducere date, prelucrare date. 130 persoane dintre acestea vor fi sprijinite în vedeerea ocupării unui loc de muncă. 56 persoane dezavantajate din Razvani urmează cursuri și 10 dintre acestea sunt inițiate în afaceri. 56 persoane urmează un program de dezvoltare a competențelor, 10 dintre ele urmînd a primi finanțare de pînă la 40 000 euro. 751 persoane (551 adulți și 200 copii) vor beneficia de servicii de asistență socială, de servicii de evaluare a stării de sănătate, consultații și tratamente stomatologice. Vor fi reabilitate 80 de locuințe și se vor realiza lucrări de igienizare, reabilitare sau reparații. 200 persoane dezavantajate vor beneficia de asistență juridică pentru reglementarea actelor de proprietate, posesie și cadastru. Primăria Lehliu Gară este singura care a reușit să aplice în acest proiect dintre primăriile din jud. Călărași

 

Promisiunile lui Iulian Iacomi pentru cei din Răzvani nu se opresc…Ei vor beneficia de construirea și dotarea unui Cămin Cultural modern. Se lucrează la extinderea alimentării cu energie electrică în cartierul nou și scoaterea din circuitul silvic a unor suprafețe.  Cel mai important proiect al primarului Iulian Iacomi se adresează tot oamenilor și nu întîmplător, ci pentru că iacomi este liderul PSD în jud Călărași – singurul partid care s-a opus închiderii a 67 spitale în 2011 de către liberali.

 

Iacomi are aprobat un proiect de 17 000 000 lei pentru modernizarea spitalului din Lehliu Gară. Aici guvernul PSD a mai făcut investiții importante prin realizarea unui centru modern pentru consultații și tratament cu toate cabinetele de specialitate, săli de operație – din cauza dotărilor de excepție și reputației bune a medicilor ce îl deservesc, centrul fiind căutat de persoane din județ și nu numai.

 

Întâlnirea noastră cu cetățenii a demonstrat încă o dată, că aceștia sunt aproape de Iulian Iacomi. Îi cunosc proiectele pentru că acesta, echipa lui, și PSD Lehliu-Gară comunică eficient cu ei. Sunt oameni care cred în PSD și liderii acestui partid și vor vota în continuare cu PSD. Aceasta pentru că în Lehliu- Gară, Răzvani sau Buzoieni faptele vorbesc. Sunt lucruri care se înfăptuiesc pentru oameni, cu finanțare obținută de la guvernul PSD, un guvern în care românii simpli, oamenii muncitori, săraci, nevoiași și amărâți cred. Încrederea noastră sau spus cei intervievați – în primarul Iulian Iacomi, în PSD, în Viorica Dăncilă le vom reconfirma de cîte ori este nevoie prin votul nostru. Sunt oameni de încredere, de fapt singurul partid care a fost alături de noi atunci cînd am avut nevoie- au spus oamenii.