Jegălia: Vasile Aurel face bilanțul activităților și transmite un mesaj optimist de Paște. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Vasile Aurel: Starea culturilor agricole din Jegălia este proastă. 500 hectare aflate pe izlaz sunt calamitate. Încercăm să creștem nivelul apei cu ajutorul  amenajarea hidro din zonă. Restul culturilor sunt afectate de secetă. Lipsa apei din sol a condus la uscarea culturilor. Fermierii sunt asigurați dar nu pentru secetă. Trebuie intervenit pentru a veni în ajutorul lor. Noi facem adresă către Direcția Agricolă care vine pe teren cu reprezentantul Primăriei. Privind Covid 19 am cumpărat 3000 măști pentru a putea oferi 2-3 la fiecare casă din localitate. Am cumpărat soluții dezinfectante și 3 atomizoare cu care vom interveni pentru stropirea trotuarelor, la magazinele alimentare, poștă, spații publice de transport, instituții. Sunt soluții dezinfectante de foarte bună calitate, omologate pentru dezinfecție.

Nu avem azuri de persoane afectate, iar oamenii respectă indicațiile autorităților. Slujbele din biserică se asigură prin sonorizare. Așa facem și joia si vinerea mare. În noaptea de Înviere vom asigura ascultarea slujbei prin sonorizare. Biserica are o influență pozitivă asupra cetățenilor. Noi la Primărie nu a fost nevoie să ne implicăm foarte mult. Majoritatea fiind tineri au asigurat aprovizionarea celor cca 900 persoane vârstnice, acestea sunt îngrijite.Se respecta sloganul…Stai acasă. Avem o relație foarte bună prin servicii de permanență cu medicii. De la Farmacie se asigură medicamentele necesare, ne bucurăm și de prezența serviciului SMURD în localitate. Proiectele continuă. Canalizarea este în termen, și lucrările nusunt afectate de pandemie. La grădiniță se lucrează, la rețeaua de apă se lucrează. Acum este în derulare o lucrare prin CNI Complexul sportiv. Am mai depus un proiect prin CNI. S-au asfaltat 2 km și se va continua după ce firma își va termina perioada de șomaj tehnic. Co om văd că lucrurile se vor schimba după această perioadă. Noi nu am cunoscut ce este suferința nu am înțeles ce înseamnă distanțarea socială și urmările crizei. Sper să nu fim confruntați grav. Trebuie să ne reorganizăm politic, social după modelul altor state. Trebuie să terminăm cu bărfa și să mergem împreună către direcția bună. Producția de măști, de produse necesare s-a rezolvat. Trebuie să socializăm și să fim mai aproape mai uniți.

Le mulțumesc celor ce își respectă meseria de medic, asistent. Asta e menirea lor și momentul în care pot fi utili. Trebuie o reevaluare a sănătății, a cercetării. Sistemul medical trebuie să iasă de sub protecția politicienilor a consiliilor județene și să treacă în subordonarea chiar militară sau a ministerului sănătății. Sunt medici expuși dar și unii care nu se implică. Sunt cazuri în care au fost infectați și au infectat la rândul lor. Acolo unde administrația este politică sistemul medical nu a funcționat. Este nevoie și de omul potrivit la locul potrivit. Avem oameni inteligenți, buni profesioniști, buni români. Trebuie ca oamenii de valoare să fie folosiți, păstrați în funcție și nu schimbați.

Am o înclinație către Dumnezeu, pe care educația și familia mi le-au format. Fără credință în Dumnezeu ca primar nu pot face absolut nimic. Sunt optimist. Țara noastră este creștin ortodoxă și respectă valorile create de om, pentru acesta. Cred în Dumnezeu, Isus Hristos și Maica Domnului vor avea grijă de țara noastră. Împreună cu noi, cu sprijinul conducerii vom scăpa de această pandemie și vom intra pe făgașul normal. Le doresc Sărbători fericite tuturor. Să auzim numai de bine – a transmis cetățenilor primarul com. Jegălia, ing Vasile Aurel.