Jegălia: Primarul Vasile Aurel ne prezintă preocupările sale dintr-o zi normală de muncă. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Ziua de luni 14 oct. a început pentru primarul loc Jegălia, Vasile Aurel devreme la orele 7. Acesta a vizitat biserica din localitatea unde este un foarte bun creștin, un om cu frica și respectul lui Dumnezeu. A discutat cu preotul despre refacerea picturii din biserică, oprite de perioada rece dar și de terminarea sumelor de bani alocate în ultimi 7 ani pentru aceasta. Primarul așteaptă pe cei de ADISALUBRIS pentru a discuta aspecte privind contracte de ridicare a deșeurilor menajere selective. Așteaptă pe președintele Casei Naționale de Sănătate. Vasile Aurel a finalizat un modern Centru medical cu 7 cabinete de specialitate unde are doar 3 medici încadrați. A mai găsit alți 4 la Fetești, dar plata acestora trebuie preluată de CAS-ul din zona de competență. Vizita  îl îngrijorează datorită schimbării guvernului, care l-ar putea scoate din funcție pe director.

La canalizare au început lucrările din 7 oct si aducțiunea de apă dar și începerea lucrărilor la Stația de epurare – câștigate de o firmă din Baia Mare. S-a trecut de Comisia Tehnico – Economică, RAJA a împărțit lucrarea în 3 sectoare de lucrări, suma totală fiind de 10.5 mil. euro, cu o cofinanțare de 2% din partea Primăriei, undeva la 200 000 euyro. Stația de pă va aduce cea mai bună apă pt Jegălia și Iezeru. Apa este foarte bună dar rețeaua veche trebuie schimbată. 12 km de canalizare se vor schimba în Jegălia conf. prevederilor unei hotărâri de guvern. Grădinița a fost demolată de 10 zile însă lucrările de reconstruire au fost sistate. Dirigintele de șantier a fost nemulțumit de modul în care s-a tasat terenul, după ce au cofrat fundația….Rolul nostru a fost de a pune terenul la dispoziție, restul îl va face guvernul…

Lucrările la Uzina  de apă de la Gîldău au început, se va aduce apă inclusiv la Jegălia și Iezeru. Obligația României este în proiectul transfrontalier cu Bulgaria ca în localitățile unde se implementează ce au peste 2500 locuitori să se realizeze canalizare… Astăzi voi merge la București pentru a semna finanțarea pentru satul pescăresc. De 2 ani trag semnale de alarmă…Anul acesta s-au născut 9 copii, față de 54 copii din alți ani. La Dichiseni s-au născut doar 4. Natalitatea a scăzut. Trebuie să ne menținem, să asigurăm locuri de muncă, pentru a produce bani comunității…De ziua cuvioasei Paraschiva, Sfânta si bunul Dumnezeu și Maica Domnului să aibe o mână ocrotitoare deasupra capului nostru, și să avem  speranță și răbdare…Doamne ajută!