Jegălia. Primarul Vasile Aurel despre lucrările la gaze și crearea unei Asociații de pescuit. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Primarul și viceprimarul com. Jegălia fac o echipă bună. După terminarea audiențelor viceprimarul Chiriac a semnat un teanc cu somații de plată pentru amenzi, inclusiv gunoiul. Există și sume mari, majoritatea de peste 10 mil. lei vechi. Lumea este săracă dar și noi suntem controlați. Ne facem datoria, așa cum a cerut guvernul. Oamenii sunt de bună credință s-a făcut plata eșalonat dar cu dobânzi. Este o obligație legală în care avem responsabilități față de cele peste 1600 familii…arată primarul Vasile Aurel. 
Vrem să înființăm o Asociație a pescarilor. Sub egida Ape mai curate am participat la o ședință a comunelor dunărene. Un subiect a fost poluarea apelor cu mase plastice. Avem acum 4 proiecte. Cel cu parcul, Complexul sportiv, bărcile și casa pe apă pe care o vom monta pe Dunăre. Vrem să îndreptăm tradiția și de a continua pescuitul cu acordarea de toane pentru pescuit. Avem beneficii pentru crearea de locuri de muncă. Chiriașii se vor ocupa de curățenia malurilor, se vor opune braconajului. Dunărea este plină de deșeuri aruncate de pe vapoare. Altele spală rezervoarele. Pescarii vor avea responsabilități. Vrem și un parteneriat cu Unirea, cu Dichiseni. Vrem cu ei pentru că tot așa am obținut dotarea cu 3 microbuze electrice, câte una pentru fiecare comună. Vom continua cu realizarea de stații electrice. 
Lucrările la gaze sunt în stadiu avansat. Avem în cont 20 miliarde. Lucrările încep la Unirea apoi Dichiseni. Jegălia este la urmă pentru că trebuie să facem legătura la Iezeru pentru Perișoru. Așteptăm și o ordonanță de guvern. Fondurile pe POIM au fost până în decembrie 2023. Sunt puțini specialiști pe SICAP pentru a-i contracta. Lucrările vor începe când permit condițiile meteo.