Jegălia: Primarul Vasile Aurel a făcut bilanțul activității sale din acest mandat…VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Vasile Aurel: Mi-am propus mie însumi ca atunci când termin un mandat sau când termin două mandate, să mă uit în primul rând la trecut și dacă mie îmi place voi mai candida și atunci prevăd și ceva de viitor. În momentul în care am venit, se știe foarte bine că a trebuit să reconstruim întrega comună și atunci la început dacă ne referim la infrastructură am fost nevoit să pietruim cei 29-30 de km de străzi din taotă comuna și într-un an jumătate cu ajutorul bunului Dumnezeu am reușit să asfaltam. Astăzi avem 85% asfaltat. Și acum se lucrează la asfaltare unde se încheie un proiect de 7km. Pe viitor avem două proiecte depuse deja pentru a pentru a incheia situația infrastructurii din toată comuna. La partea medicală când am început mandatul, dispensarul era al primăriei, l-am vândut medicului și medicul a fost foarte interesat să își facă un dispensar cu norme europene, unde avem și centru de permanență. În fiecare seară avem un medic și o asistentă de servicu. Mai mult de atât, tot pe sistemul sanitar, la Gâldău am refăcut o clădire în care fusese o perioadă de timp un medic, iar acum acolo avem dispensar și medic de familie pentru satul Gâldău, ca locuitorii să nu mai fie nevoiți să meargă la pietroiu. La Iezeru pentru că atunci când am venit am închis-o, nemaifiind copii, am făcut un centru medical, funcționează mai mult pe khinetoterapie, fizioterapie, analize medicale. Spre bucuria mea chiar domul ministru a fost zilele astea în trecere, s-a oprit să vadă și am avut discuții cu dânsul.

 

În ceea ce privește sportul, am terminat baza sportivă, unde am creat un loc foarte frumos și de doua luni de zile, avem câștigat și un proiect  pentru o bază sportivă la Gâldau. Începem să facem rost de autorizări, iar spre sfârșitul lunii septembrie se încep lucrările. Este o bază sportivă de divizia . Doua terenuri, teren de fotbal plus un teren sintetic. 600 de locuri la tribună, nocturnă și tot ce mai trebuie.

Aurel Vasile: Am incercat să ofer sănătate, sport, școală. La Gâldău am avut un proiecte de 5 miliarde, am introdus în școală toalete, le-am modernizat si am făcut stadion cu gazon sintetic, La Jegălia au fost două proiecte cu care am realizat o sală de sport completă cu teren exterior. Printr-un proiecte de 15 miliarde am reușit să dotăm școlile. Putem spune că avem cele mai dotate școli din județ. Căminul cultural a fost făcut special pentru evenimente culturale, fără posibilitatea de a se muta scaunele cu scopul de găzduire a evenimentelor ca nunți și botezuri. Să sperăm ca stația de epurare este gata în martie ca rețeaua de apă să funcționeze complet undeva la jumătatea anului viitor…Biserica de la Gâldău care a ars, am reabilitat-o și sperăm ca la anul să ne apucăm să pictăm. Cea de la Jegălia este în curs de pictare, iar cea de la Iezeru este gata. La gaz am predat hârtiile pentru finanțare și asteptăm să intre banii. In momentul în care ni se dă finanțarea avem deja o parte din autorizații scoase. Toate o să meargă în linie dreaptă – a încheiat primarul Vasile Aurel.