Jegălia: Primarul liberal Vasile Aurel va mai candida pentru un mandat. Iată de ce…

You must need to login..!

Embed Code

Vasile Aurel: Mereu mă gândesc ce am făcut în cei 8 ani ca primar. Singurii care pot aprecia munca mea, a unui primar dar și a Consiliului local, sunt cetățenii. Dacă aș fi subiectiv aș aprecia că aș fi putut realiza mult mai mult decât am făcut. Sunt multe lucruri nefinalizate și pot justifica aceasta din cauza guvernului, ale schimbărilor politice, ale lipsei finanțării. La început de an îmi prezint raportul de activitate, și ce ne  propunem în acest an. Discutam astăzi despre canalizare despre drumuri, despre disconfortul pe care le presupun lucrările. Străzile trebuiesc predate pentru a se începe lucrările. Vreau să discut cu oamenii privind situația gunoiului, a respectării cerințelor de mediu și legislației țării. Banii nu sunt pentru primărie. Colectarea selectivă este greoaie, dar merge foarte bine la noi. Sunt unii care necesită a fi îndreptați. Mă ajută consilierii, din 13 am 11 de la PNL. Și cei de la PSD sprijină activitatea noastră pentru că este adresată dezvoltării localității.

Fiecare primar reprezintă un partid. Am fost și ajutați, dar sprijinul cel mai mare a fost de la guvern. Fie că a fost de la PSD sau de la PNL ne-au alocat fonduri…Politicienii de multe ori îmi convin sau nu. Este bine că pot discuta cu ei și da cu părerea. Am reușit cu bunul Dumnezeu să ducem la îndeplinire anumite proiecte propuse. Mereu ne dorim mai mult. Am o stație de compost care acum ne este finanțată. Sperăm ca prin iunie să o putem să o finalizăm.Nu am putut tăia panglica în 2018. Acum oamenii duc gunoiul de grajd în spatele satului. Puteam să îl prelucrăm și să îl redăm agriculturii. Am avut un proiect de 7 km care datorită legilor…până au emis hotărârea de guvern firma executantă a intrat în faliment.  În 2019 am reluat proiectul. Azi firma Telpron au reînceput lucrările. Pentru alți 8 km de asfaltare nu am avut finanțare. prin FDI. La fel și cu lucrările de introducere a rețelei de gaze. Trebuiesc respectate termene.

Sperăm ca de 1 martie să deschidem Centrul Medical. Puteam face anumite concesiuni medicilor. A apărut între timp Ordonanța 114 prin care le puteam da în chirie spațiile. Aste presupunea să facem evaluările. Am avut înțelegere la dna doctor Topologeanu. La 1 martie avem avizele toate, locașia este gata, avem parcare, căldură. Avem un proiect de sat pescăresc. Proiectarea duce pana la 1 martie, pentru că structura de rezistență în apă…necesită expertiză de proiectare dar și de execuție. Sperăm prin iunie să dăm drumul la lucrare. sunt 2,5 mil euro finanțare prin fonduri norvegiene. Termenele din avize sunt greu de respectat, dar avem sprijinul autorităților responsabile. Am bucurie sufletească când se lucrează…La grădiniță se lucrează…drumurile, canalizarea, stația de apă acolo acum…se lucrează. Ne facem treaba și mergem înainte.

Mulți mă întreabă dacă candidez al 3-lea mandat. Trebuie ca cei din funcție să spunem ce am făcut și ce vreau să mai fac. Pe 19 feb avem sedință de Consiliu local, și analizăm acolo toate solicitările. Am încasat 88% anul trecut anul trecut. Mai avem de recuperat amenzi. Bugetul…50% este destinat la persoanele cu handicap și însoțitori. Tot timpul apar probleme și cheltuieli ce trebuiesc bine controlate. Avem probleme cu gripa pe care trebuie să o tratăm și preventiv acasă, pentru ca copiii să frecventeze școala.

Ca liberal apreciez candidatura unui tînăr liberal ca primar la Unirea, comună cu care ne învecinăm. Mi-a plăcut discursul de cândva al tînărului Ciprian Pandea de la Unirea de la investirea primarului actual Belu. Apreciez implicarea tinerilor în politică. Ei pot face ceva, au alte idei. Noi de la o anumită vârstă vedem altfel…Mie mi-a plăcut ce a făcut el la firma sa prin fonduri europene de 4 mil euro. Are o inteligență superioară asemănătoare cu a tatălui său care a putut să se zbată… a căștigat în 2012 un proiect mare cu asfaltări, canalizare…Mie mi-a plăcut cum gândește. Comunitatea are de cîștigat. Tatăl este vicepreședinte al PSD iar el este la PNL. Important este să ne respectăm și să contribuim pentru dezvoltarea localității.

Pe 7 iunie sunt alegerile primarilor, de Rusalii. Cu binecuvîntarea lui Dumnezeu vom fi aleși sau nu. M-aș bucura…eu am pornit o activitate cu 15 tineri ce lucrează în afară la proiecte. Vroiam să discut cu ministrul dezvoltării să vină la Jegălia. Vreau să creez locuri de muncă. Vreau reîntoarcerea tinerilor ce lucrează în afară. Avem grădinițe, scoli și le putem oferi condiții pentru viitorul unei familii. Dacă nu o facem, pierdem noi…Speranța mea pentru acest an este creșterea natalității. Bucuria mea sufletească este de a reînvia activitatea în localități. Îmi doresc să avem o stabilitate guvernamentală, instituțională. Dacă cetățenii mă vor vota…eu îmi voi face datoria ca și pînă acum. Dacă nu, NU. Eu nu spun decât Doamne Ajută! Pace și liniște să fie…