Ion Samoilă, vicepreș. CJ a criticat alocarea unui buget redus cu 50%

You must need to login..!

Embed Code

Samoilă: Anul 2021 va fi un an financiar destul de complicat pentru administrația județului Călărași din cauza alocării guvernamentale, sume cu până la 50% mai mici față de anul anterior. 

Ion Samoilă: Legat de problemele administrației publice județene, suntem într-un plin proces de evaluare a ceea ce am găsit în Consiliul Județean ca angajați.Dacă bugetul se anunță conform informațiilor pe care le-am primit în acest moment, ni s-au comunicat niște sume la 50% față de anul precedent. Știți că anul trecut am rezolvat probleme Protecției Copilului și a spitalului foarte greu, dar le-am rezolvat pentru că am avut un excedent bugetar pe care l-am pus la bătaie și la sfârșitul anului am reușit să facem plățile către spital și Protecția Copilului. Dacă anul acesta nu primim fonduri necesare pentru Protecția Copilului, asta ne pune bugetul local în mare pericol și trebuie să luăm niște măsuri.

 Legat de proiecte, noi lucrăm. Avem deja semnat contractul pentru portul turistic, avem semnat contract pentru noua aripă cu Compania Națională de Investiții (C.N.I.) la spital, avem în lista sinteză la C.N.I. mai multe drumuri județene în reabilitare. Toate problemele astea sunt legate de buget. Dacă bugetul o să fie insuficient, noi încă lucrăm cu toți specialiștii noștri din Consiliul Județean, să stabilim o listă de proiecte pe care vrem să le finanțăm. Am promis în campania electorală că dezvoltăm județul Călărași, vrem să ne ținem de lucrul acesta. Dacă nu reușim să dezvoltăm Palatul Prefecturii pe nicio axă, ne-am propus să apelăm și la un credit. Considerăm că această clădire este importantă pentru județul și Municipiul Călărași. De prea mult timp stă în paragină, am promis și eu cred că trebuie să ne ținem de cuvânt și să o ducem la îndeplinire.