Iliuță, Tatu și Mili Constantinescu nu se lasă. Ei finalizează un nou Azil de bătrâni la Vîlcelele…VIDEO

Începute anul trecut, lucrările la o clădire degradată din Vîlcelele sunt în stadiu către finalizare. O echipă de oameni gospodari au fost surprinși de camerele video lucrând cu drag la o clădire ce va fi de folos locuitorilor din Vîlcelele și nu numai. Ideea primarului Tatu de a da o destinație socială clădirii a fost rapid susținută de președintele CJ Vasile Iliuță și pusă în practică de Mili Constantinescu. Azilul va fi dat în funcțiune la sfârșitul lunii martie, spun constructorii, care ne invită să prezentăm cum se lucrează…VIDEO

Situată la intrarea în com. Vîlcelele, clădirea cu 1 etaj va adăposti 50 de persoane vârstnice în 15 camere. S-au realizat placarea cu gresie și faianță a interioarelor, lucrările de izolație și de la instalația electrică, după ce acoperișul clădirii a fost înlocuit cu unul modern, pe o altă structură de lemn. O cantitate impresionantă de moloz, de materiale de construcție rezultate indică volumul mare de lucrări efectuate. Clădirea va fi deservită de un lift, are o sală de mese spațioasă, bucătărie proprie și anexe gospodărești. Cel mai impresionant este suprafața de curte interioară mare, care va permite recreerea și activități de divertisment.

Vasile Iliuță: Dumnezeu a fost generos cu noi, și am avut parte de vreme bună pentru efectuarea lucrărilor. Ne-am gîndit la cei care ne-au crescut și educat, la cei cărora suntem obligați să le asigurăm un trai decent acum, când au o vârstă înaintată. Important, pentru noi este să răsplătim încrederea pe care aceștia au avut-o în noi, atunci când ne-au votat, și să lăsăm ceva în urma noastră. O facem cu respect și cu dăruire și pentru comunitate.

Nelu Tatu: Important pentru mine, ca primar este să asigur oportunități pentru îngrijirea bătrânilor noștri, dar mai ales de a crea locuri de muncă pentru tineri, în special. Peste 20 de locuri de muncă vor fi create aici la Vîlcelele pentru îngrijirea persoanelor. Totodată ne gândim să le asigurăm un trai bun și la prepararea hranei vom folosi legume, fructe, zarzavat produs de către fermierii noștri – care sprijină ca de obicei dezvoltarea localității noastre. Lucrurile bune vor continua pentru cetățenii din Floroaica și Vîlcelele și cu finalizarea Căminului Cultural dar și a unui nou teren de sport la școala din Vîlcelele. Este felul în care ne onorăm toate angajamentele și promisiunile făcute față de oameni.