Guvernul PSD finalizează alte investiții pentru agricultura călărășeană la Gălățui

You must need to login..!

Embed Code

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu au fost întampinați la Gălățui cu paine și sare

Astăzi 05.04.2019, la orele 14 a avut loc punerea în funcțiune a lucrărilor executate pentru obiectivul de investiții “Modernizarea stației de pompare de irigații SPA km 388 – navele 2, 3 din amenajarea Gălățui” județul Călărași, a căror valoare este de 17.268.587,66 lei, cu o durată de execuție de 30 luni și finalizată în 17 luni. Prin realizarea acestei investiții, suprafața posibil de irigat este de 20.000 ha. Obiectivul reabilitării stațiilor de pompare a apei de la Gălățui nu este singular. Acum 2 săptămani guvernul PSD a mai dat în funcțiune o altă staței de pompare la Vlad Țepeș, urmand ca în viitorul apropiat să dea în funcțiune o alta la Pietroiu/Borcea.

Preocuparea ministrului Petre Daea către dezvoltarea agriculturii călărășene vine la pachet cu alte investiții majore pentru agricultura călărășeană ne spune deputatul PSD Călărași Sorinel Vrăjitoru, prezentand inițiativele legislative întreprinse de parlamentarii PSD ca urmare a Programului de guvernare. Pentru Călărași se vor realiza 192 km de canale de irigații, iar apa furnizată agricultorilor prin acestea va fi gratuită. Mai mult, fermierii beneficiază de programe guvernamentale prin care își pot realiza propriile sisteme de irigații, ne prezintă deputatul PSD Călărași, membru activ în cadrul Comisiei de Agricultură al Camerei Deputaților. Vizita președintelui Liviu Dragnea nu a fost întamplătoare în jud. Călărași, ci ca urmare a muncii susținute pentru a se reabilita un sistem de pompare distrus de trecerea timpului. Practic utilajele și navele au fost scoase din pămant, canalele au fost decolmatate, tubulatura înlocuită. Toate reabilitările au fost realizate cu materiale produse în Romania și de către romani. Liviu Dragnea, Petre DaeaCodrin Ștefănescu au fost însoțiți de președintele PSD Călărași Iulian Iacomi, senatorul Roxana Pațurcă, deputatul Sorinel Vrăjitoru, Sefer MarianEugen Nicolicea.Începând de astăzi, 5 aprilie, județul nostru beneficiază din plin de punerea în funcțiune a lucrărilor executate pentru obiectivul de investiții ”Modernizarea stației de pompare de irigații SPA km 388 – navele 2, 3 din amenajarea Gălățui Călărași. Aceste lucrări, care fuseseră contractate pentru 30 de luni, au fost finalizate în doar 17 luni.
Prin această investiție, suprafața posibil de irigat se ridică la 20.000 hectare.
Inaugurarea a avut loc în prezența președintelui Partidului Social Democrat, domnul Liviu Dragnea, și a ministrului Agriculturii, domnul Petre Daea.
În timpul celor doi ani de guvernare PSD, rețeaua de irigații națională a fost extinsă de la 374.000 de hectare la 1,4 milioane de hectare. Este o performanță care a fost posibilă atât datorită creșterii economice pe care România a cunoscut-o în ultimii doi ani consecutiv, dar și datorită preocupării guvernului PSD pentru agricultură și pentru fermieri. Mai mult, agricultura este un domeniu care anul trecut ne-a adus venituri de peste 4 miliarde de Euro din exportul de produse.
Preocuparea guvernului PSD pentru agricultură și pentru creșterea producției agricole prin aceste investiții în modernizarea rețelei de irigații are însă un fundament mult mai important – asigurarea consumului din producția internă. În acest fel românii vor putea pune pe masă produse sănătoase, produse care au gustul pe care cu toții îl știam în copilărie, evitându-se importul de produse din străinătate, recunoscute mai degrabă pentru dublul standard de calitate între țări diferite din Uniunea Europeană decât pentru gustul lor.
Sunt vești extrem de bune pentru județul nostru, pentru călărășeni și pentru toți românii. Sunt vești bune aduse de o guvernare care a început să performeze economic în beneficiul tuturor.

Conducerea Consiliului Județean Călărași a fost prezentă prin președintele Vasile Iliuță și primari din toate localitățile beneficiare ale investiției la Gălățui, unde Liviu Dragnea a prezentat presei eforturile de dezvoltare a agriculturii pentru ca romanii să poată beneficia de produse naturale, ieftine și de calitate. Eforturile PSD nu se opresc aici. Se va realiza o rețea de magazine tip Gostat pentru ca producătorii să își poată distribui produsele, spune Liviu Dragnea amintind de faptul că pentru aceștia reșeaua de magazine și supermarketuri existente este un calvar. 

 Au fost prezentate datele tehnice ale obiectivului de investiții “Modernizarea stației de pompare de irigații SPA km 388 – navele 2, 3 din amenajarea Gălățui” județul Călărași:

SUPRAFAȚA DESERVITĂ PRIN REABILITAREA CELOR 2 NAVE  : 20000 ha

CONSTRUCTOR : S.C. ARGIF S.A. – LIBER al asocierii formată din: S:C. ELECTRO ALFA INTERNAȚIONAL S.R.L. & S.C. ROMSTAR PROIF S.R.L

DURATA CONTRACTULUI : 30 LUNI

VALOAREA CONTRACTULUI : 17.268.587,66  lei

ORDIN DE ÎNCEPERE A LUCRĂRILOR : 2634 începând cu data de 06.07.2017

REALIZĂRI: Contract finalizat conform P.V. DE RECEPȚIE LA TERMINAREA LUCRĂRILOR nr. 5386 din 20.12.2018.

Lucrări realizate:

Clădire instalații electrice mal – 1 buc

Reabilitat unități plutitoare mal – 2 buc

Terasamente (batardou)

Reabilitat agregate pompare – 12 buc – Electropompa verticală axială monoetajată cu refulare Dn 900 inferioară, din fontă cu parametrii Q = 2.75mc/s; H = 10.8 m, Pm = 400 kw,U = 6 kv

Reabilitat instalații electrice – 12 buc

Instalații automatizare – 1 buc

Utilaje hidromecanice electropompe – 24 buc

Conducte refulare Dn 1100 masiv – b.r. – 12 fire

Conducte refulare Dn 800 masiv – b.r. – 12 fire

Conducte refulare Dn 900 legare cu malul – 12 fire