Guvernarea PSD – O gură de aer pentru lumea din mediul rural

You must need to login..!

Embed Code

Guvernarea PSD – dezvoltare, indiferent de culoarea politică
”O gură de aer pentru lumea din mediul rural”.
”Un program care a apropiat comunele de orașe”.
”Fără acest program nu aș fi sperat niciodată să pot asfalta drumurile din comuna mea”.

Așa vorbesc primarii din Călărași atunci când sunt întrebați despre beneficiile programelor PNDL, o inițiativă PSD prin care au fost alocați peste 170 milioane Euro pentru perioada 2017-2020 pentru localitățile din județul nostru.
”Niciodată n-aș fi putut să dispun de banii aceștia din resurse proprii” spune reporterilor Nicolae Râjnoveanu, primarul comunei Roseți, cel care a beneficiat de suma de 6.779.452 lei pentru modernizarea școlii Iancu Rosetti din comună..
La fel de apreciativ vorbește și Gheorghe Dobre, primarul comunei Modelu, cel care a beneficiat de fonduri prin PNDL pentru asfaltarea drumurilor din comună, dar și Nicolae Pandea, primarul comunei Ștefan cel Mare, cel care laudă beneficiile pentru cetățenii din zona rurală ale programelor de tip PNDL, mai ales în ceea ce privește realizarea rețelelor de apă, canal, asfaltarea drumurilor și reabilitarea școlilor și grădinițelor.
Alte lucrări realizate prin același program de dezvoltare inițiat de către PSD sunt extinderea rețelei de apă potabilă în comuna Dichiseni și realizarea branșamentelor la rețeaua de apă potabilă, dotarea cu mobilier, echipament didactic și de laborator specific a școlii Gimnaziale nr. 1 din comuna Jegălia, extinderea și reabilitarea școlii gimnaziale din comuna Jegălia, modernizarea drumurilor de interes local din comuna Borcea și exemplele pot continua.
Rând pe rând, comunele și satele județului Călărași au beneficiat de fonduri prin programele naționale de dezvoltare inițiate de PSD: Alexandru Odobescu, Dâlga, Dor Mărunt, Fundeni, Soldanu, Luica, Nicoale Bălcescu sau Lupșanu.

 

La Valea Argovei, domnul primar Costel Boitan vorbește extrem de mulțumit despre PNDL2, un program care i-a permis să asfalteze o serie de străzi din comuna al cărei edil este și un program care i-a permis accesarea a peste 5 milioane Euro pentru a crea un trai mai bun locuitorilor.
Aceeași situație și la Gurbănești, acolo unde cei aproape 2 milioane Euro atrași prin PNDL2 l-au ajutat pe primarul comunei, domnul Sandu Manea, să asfalteze 10 kilometri de rețea stradală de pe raza comunei.
Tot de aproximativ 2 milioane Euro a beneficiat și primăria comunei Sărulești, acolo unde primarul Alexandru Petre Călin a reușit astfel să asfalteze aproape în totalitate drumurile comunei, dar și să amenajeze o stație de epurare pentru canalizare.
Extrem de mulțumit de aceste fonduri pentru dezvoltare este și primarul comunei Luică, domnul Ion Dobrin, cel care laudă programele de tip PNDL pentru că au adus comunei fonduri în valoare de peste 5 milioane lei, sumă care i-a permis să asfalteze 12 străzi ale comunei, cu o lungime de 7 kilometri, aducând o bucurie pentru toți cetățenii comunei.
Mai mult, domnul Ion Dobrin apreciază că programele de tip PNDL au permis localităților din mediul rural să se apropie ca nivel de dezvoltare de localitățile din mediul urban.
Cu alte cuvinte, programele inițiate de PSD au reușit să scoată România din noroaie.
Domnul Iulian Iacomi, primarul comunei Lehliu-Gară și președintele PSD Călărași, a subliniat însă un aspect pe care prea puțini îl observă: PNDL 1 și 2 au fost programe care au alocat fonduri FĂRĂ DISCRIMINARE POLITICĂ. Astfel, aceste fonduri au fost alocate de Guvernul PSD atât primarilor PSD, cât și primarilor din cadrul altor formațiuni politice, în mod obiectiv, echidistant.
Guvernarea PSD este o guvernare pentru oameni, indiferent de culoarea primarilor localităților care beneficiază de fonduri de dezvoltare. Aceasta pentru că, dincolo de jocul politic, cetățenii sunt cei care trebuie să aibă beneficiile guvernării.
PSD este singurul partid care a procedat astfel, iar modul în care a știut să gestioneze creșterea economică obținută în doi ani consecutiv, 7% în 2017 și 4,1% în 2018, reprezintă un semn de maturitate politică a unui partid care guvernează pentru oameni, pentru români.

  • Material electoral realizat la comanda PSD Călărași
  • de către Pîrloagă Marian Dorin I.I.
  • cod mandatar financiar 41190008