Grindeanu, Iliuță și Pavel au fost în vizită de lucru la pasajul Drajna. El va fi deschis la sfârșitul lunii… VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Lucrările la pasajul de la Drajna, care va fi parte integrantă a viitorului drum #TransRegio Galați – Brăila – Slobozia – A2- Călărași – Chiciu se finalizează curând

Pasajul suprateran de la Drajna a ajuns la 94 % și va fi deschis până la sfârșitul lunii, cu aproape trei luni înainte de termenul din contract, anunță ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu după o verificare pe șantier. Pasajul de la Drajna peste linia de tren București-Constanța este construit de Arcada o firmă cu portofoliu mai ales în zona lucrărilor de artă la CFR, iar deschiderea pasajului va rezolva problema cozilor uriașe care se formau pe mai mulți kilometri la bariera CFR de pe DN 21 Slobozia- Călărași, rută care intersectează Autostrada Soarelui la Drajna. Lucrările au început în ianuarie 2022, au termen de finalizare iulie 2023, iar valoarea lucărilor este de aprox. 100 de milioane de lei.

Grindeanu: ,,Ministerul a semnat protocolul care a descentralizat partea de Centură către municipiu. Unii nu au capacitatea administrațivă să implementeze proiecte de acest tip. Din cele aprox. 60 de protocoale pe care le-am semnat anul trecut sunt câteva care nu funcționează, de exemplu cu municipiul Slobozia. O să le spunem : dacă nu sunteți în stare să faceți această descentralizare o să le luăm înapoi, eu vreau să se miște lucrurile. Ca să iau aglomerația de aici și să o mutăm într-un sens giratoriu…voi alege varianta care se va face mult mai rapidLa fel, la Giurgiu, ca să dau un alt exemplu.” 

Întregul proiect are o lungime de 3 kilometri din care pasajul denivelat are 305 metri.
Valoarea contractului, finanțat din fonduri europene este de 98, 12 milioane de lei (fără TVA). Constructorul, S.C. Arcada Company S.A. trebuie să finalizeze lucrările în 18 luni.
Pasajul va îmbunătăți condițiile de circulație pentru traficul de tranzit pe mai multe relații:
– Municipiul Slobozia
– Județele Brăila și Galați
– Județul Tulcea
– Frontiera cu Ucraina și cu Republica Moldova