Grădiștea. Primarul Vasile Matei este de neoprit în dezvoltarea localităților. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Vizita noastră neanunțată la Primăria Grădiștea l-a găsit pe primarul Vasile Matei preocupat de deschiderea activităților la Căminul Cultural, unde tocmai s-a montat contorul electric general. Proiectele destinate tinerilor, derulării unor activități care să implice ansamblurile folclorice, grupele de copii de diferite vârste, desfășurarea unor concursuri, festivaluri te impresionează. Și la noul sediu al primăriei se va suplimenta rețeaua de energie electrică dar și alte proiecte destinate iluminării moderne cu LED urmează.

2023 înseamnă pentru echipa primarului Vasile Matei multe proiecte ambițioase. Comuna are o întindere mare și o diversitate de solicitări venite și din partea cetățenilor dar și  promisiuni de dezvoltare făcute de primarul social democrat pe care le onorează pas cu pas. 26 lucrări se vor efectua pe raza localităților aparținătoare comunei Grădiștea. Dintre acestea trebuie amintite toate, pentru că vizează onorarea promisiunilor electorale făcute de primarul social democrat Vasile Matei.

Modernizarea gospodăriei de apă și potabilizarea în Cunești și Bogdana, înființarea unui grup de pompare a apei, captare și potabilizare la Rasa va rezolva problema deficitului de apă pe perioada verii. Sistemul de iluminat public se va reabilita și moderniza în Grădiștea. Lucrările de reabilitare, modernizare, extindere și dotare la Căminul Cultural Grădiștea se vor finaliza curând. Se va construi un teren de minifotbal cu gazon sintetic, împrejmuire, iluminat și pista de cicliști în Grădiștea. Se va construi sala de sport școlară proiect pilot în Cunești și se vor reface străzile, șanțurile, accesul în curți, trotuare, parcările, rigolele carosabile. Se va înființa sistemul de distrubuție a gazelor naturale. Se va lansa programul restart pentru comunitatea Grădiștea pentru incluziunea socială a copiilor proveniți dn Complexul de Servicii Comunitare pentru Copiii cu Handicap Sever Călărași.  Se va construi și dota un dispensar uman la Grădiștea.

Se vor înființa stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice la Grădiștea și se va continua plantarea de arbuști. Se vor construi locuințe sociale cu regim parter  + 2 etaje, 24 unități locative la Cunești și se va dezvolta infrastructura TIC sisteme inteligente video. Se va realiza o centrală fotovoltaică și se va înființa un centru de colectare cu aport voluntar. Se va realiza un trotuar în Bogata și se va extinde sistemul de canalizare menajeră în Cunești și Rasa.

Primăvara vine cu o multitudine de activități în derulare. În curând se va inaugura Sala de festivități din satul Rasa ce va include și un magazin universal. Lucrările la fostul magazin al CAP prezintă un rogres zilnic, tocmai s-a montat tâmplăria metalică. Și la noua grădiniță din Grădiștea s-a turnat planșeul iar în curând se va lucra la interioare. Totul are un progres zilnic. Comuna se bucură de dezvoltare. Oamenii văd asta. Succesul este al unei echipe bine organizate, coordonate: echipa Vasile Matei.