Grădiștea: Primarul Vasile Matei continuă proiectele pentru dezvoltarea localității. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Ziua de muncă începe pentru orice primar gospodar la primele ore ale dimineții. Îl descoperim pe Vasile Matei, noul primar al localității verificând progresul lucrărilor fie la Căminul Cultural, fie la noua fundație a Primăriei. Proiectele Primăriei trebuiesc continuate – ne explică acesta…Acolo unde s-au realizat lucrări de canalizare, acum se pietruiește, urmând a se asfalta când condițiile meteo vor permite. Am încheiat lucrările la pista de biciclete. Lungime pistei pe care s-a executat structură rigidă este de 2005m. Avem o pistă modernă lată de 1,20 m utilă bicicliștilor dar și pietonilor care erau deseori expuși la accidente. Realizarea ei a presupus și instalarea a 24 indicatoare rutiere. Mai avem de realizat împreună cu echipa Vasile Iliuță drumul județean între Bogata și Odobescu. Din proiectul echipei Vasile Iliuță, echipă care este cu sufletul alături de proiectele pentru cetățenii din zonă face parte și podul degradat de peste Gălățui care se va reface.

 

Prioritar este continuarea lucrărilor de canalizare. Avem și străzi care nici măcar pietruite nu sunt. Am ambiția să asfaltez toate localitățile noastre începând cu anul următor. Vrem să urmăm exemplul pozitiv al altor localități ce au asfaltat peste 90%.Am pregătit sediile Instituțiilor unde se desfășoară alegerile parlamentare pentru buna desfășurare a acestora. Ele sunt aceleași. Pentru sezonul rece am pregătit utilajele de deszăpezire. Nu vrem să fim luați prin surprindere. Avem utilaje proprii la Satul Nou dar și contracte cu 3 societăți cu profil agricol ce vor acționa pentru deszăpezire. Școlile sunt pregătite oricând pentru reluarea procesului de învățământ în clase. Avem centrale termice și nu mai facem focul la sobe. Agentul termic este asigurat. Am accesat împreună cu Școala generală Grădiștea un proiect prin care absolut toți copiii vor primi tablete pentru învățământul online precum și dezinfectanți.

Calitatea vieții tuturor cetățenilor este una dintre prioritățile mele ca primar. Am identificat familiile nevoiașe, unde trăiesc mulți membri ai familiilor sărace, amărâte pentru ajutoare de urgență cu lemne de foc sau alimente, ori medicamente. Autoturismele primăriei sunt la dispoziția cadrelor medicale pentru luarea eficientă a măsurilor privind prevenirea și combaterea pandemiei produse de COVID.

Relația mea profesională și umană cu Vasile Iliuță este deosebită. Chiar astăzi am fost la dumnealui cu primarul de la Independența și Ciocănești pentru realizarea parteneriatului necesar proiectului pentru introducere a gazelor naturale în localitate. Am fost asociați cu Independența inițial dar nu am reușit să strângem numărul de semnături necesare demarării proiectului și acum ne-am asociat și cu Ciocănești. Până pe 17 decembrie trebuie depuse cele peste 3500 cereri ale abonaților dar și avizele necesare de mediu, urbanism. Vrem ca în primăvară să fie începute lucrările de introducere a gazelor naturale în comuna noastră. Sunt necesare pentru dezvoltare a localității noastre. Modernizarea comunei Grădiștea va continua întotdeauna. Nimeni nu este de neînlocuit. Viața merge înainte și noi suntem preocupați de a face mereu lucruri mai bune.