Grădiștea: Primarul Corbu Constantin face APEL la cetățeni. Iată de ce…. ANUNȚ NEELECTORAL…VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Corbu Constantin: Fac Apel la cetățeni să se racordeze la rețeaua de gaze din localitate. Este șansa noastră pentru un trai mai bun…

În comunicatul acordat pe data de 3 septembrie 2020, primarul Corbu Constantin din comuna Grădiștea a vorbit despre nevoia locuitorilor și instituțiilor publice din comuna de  racordare la rețeaua de gaze naturale. În acest sens, se dorește pornirea demersurilor pentru studiul de fezabilitate în parteneriat cu comuna Independența cu scopul de a aduna cel puțin 1500 de locuitori care să dorească branșarea la rețeaua de gaze naturale.

Comuna Grădiștea / Primar Corbu Constantin: Da, este nevoie de racordare la rețeaua de gaze naturale, pentru populație cât și pentru Instituțiile publice, deoarece încălzirea cu lemne este  problemă grea ce presupune transport, tăiat, crăpat, așezat…Să manipulezi lemne pentru centrale termice nu este simplu pentru Instituțiile de învățământ sau instituțiile publice. Văd că există dorință dar nu știm exact câți utilizatori putem strânge. De aceea facem aceste angajamente ferme. Totul se datorează apariției Ghidului. Noi am obținut prin hotărâre de Consiliu Local contractarea studiului de fezabilitate, care se plătește la finanțare. Să sperăm că vom câștiga finanțarea acestui proiect, și că vom obține mai mult de 1500 de solicitanți care vor să se branșeze la rețeaua de gaze.  Să vedem ce face și com. Independența cu care am luat decizia de a face parteneriat. Dacă nu vom reuși ca împreună cu aceștia să strângem 3000 cereri ne vom asocia și cu Alexandru Odobescu, dar acesta va putea impune ca posibilitățile de a accesa proiectul să fie mai mici. Dar am vorbit cu primarul de la Independența și el face același lucru.  Acest Acord cadru prevede că  se suportă plata de către cetățean a racordării după contor, instalația termică până la aragaz o sumă de 4500 – 5000 lei cu corelare a prețului la data semnării contractelor. 

 

Cel mai important lucru este să depunem și să obținem finanțarea. Știu că oamenii nu vor veni toți odată, cererile se vor realiza gradual. Vom vedea ce posibilități sunt. Important este că proiectul se aplică și se administrează pe comuna respectivă. Parteneriatul vine ca o regulă a Uniunii Europene, comparativ cu acele foste ADI prin care se accesau înainte astfel de proiecte. Procedura este foarte grea dar noi, comuna Grădiștea avem efectuate studiile prin ridicare topografică și nu mai este necesar să facem aceste documente din nou. Important este să obținem finanțarea. Totodată noi am cerut redefinirea Hărții rețelelor de gaze pe amplasamentul județului Călărași, prin adresă la TransGaz și să ne includă și pe noi în această hartă. Avem avantajul că pe teritoriul comunei Grădiștea trece o rețea de înaltă presiune, de la Constanța la Mediaș a TransGaz. Mai avem avantajul că Saint Gobain vrea să își înlocuiască o conductă de gaze de acolo până la ei. Atunci odată cu aceste lucrări noi avem posibilitatea să facem racordarea bineînțeles printr-o Stație de reducere a presiunii. 

Termenul limită de strângere a semnăturilor și depunere a proiectului este 17 octombrie 2020. Mai avem 1 lună și jumătate și putem accesa finanțarea pentru proiect. Depinde și de noi de primărie dar și de populația care dorește să acceseze aceste utilități. Dacă nu obținem numărul de consumatori este greu să mai venim cu astfel de proiect pentru cetățeni. Este o șansă pe care nu vrem să o pierdem. Cetățenii trebuie să știe că sumele de bani oferite prin proiecte europene sunt limitate. Primul Venit este primul servit…a încheiat primarul com. Grădiștea, ing. Corbu Constantin.