Georgiana Teodorescu descrie activitățile CJCC în perioada următoare. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Programul CJCC Călărași asigură și în acest an diversitate pentru călărășeni în perioada Sărbătorilor de iarnă dar și perioada care urmează acestora. Clinchet de argint pe Aripi de colind, în parteneriat cu Biblioteca, Muzeul județean și 3 protoierii, este de fapt Caravana lui Moș Crăciun cu care ne deplasăm în județ la familii cu situație precară, în locații indicate de preoții parohi. Proiectul este de succes de 15 ani…Am fost în fiecare parohie din județ și am adus zâmbet pe chipul cvopiilor. Se derulează spectacolul Mostenitorii.
Urmează  Festivalul Național de Colinde, tradiții și obiceiuri de iarnă: Clinchet de Argint pe Aripi de Colind. 15 – 16. 12. 2023. Manifestarea are sprijinul Ministerului Educației, Palatului Copiilor și Inspectoratului Școlar Județean Călărași. Festivalul Național de Colinde, tradiții și obiceiuri de iarnă: Clinchet de Argint pe Aripi de Colind se află la ediția a 8 – a și face parte din cadrul Festivalului Național de Folclor: La fântâna dorului.
Evenimentul se desfășoară pe raza județelor Arad, Botoșani, Călărași, Ialomița, Brăila, Bacău, Prahova și Suceava. Intrarea va fi liberă iar evenimentul va începe  pe 15 decembrie fiind găzduit la Sala Barbu Știrbei. Pe 16 decembrie ora 15 în Foaierul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași se va desfășura lansarea de carte: Poftiți la masa strămoșilor noștri, volum editat sub egida Asociației Regatul Sânzienelor. Dorim să transmitem obiceiurile și tradițiile, prin organizare spectaculoasă.
Pe 17 dec. vă invităm la Un Crăciun de poveste alături de Orchestra Simfonică București. Cinematograful este implicat în săptămâna școlilor și va prezenta filme pentru copii. Vom organiza Caravana de film pentru a ne deplasa cu autocarul a lua copiii și a-i duce într-un cinematograf. Avem în calcul Caravana de Teatru pentru a merge cu teatru să o prezentăm copiilor din județ.
Avem programe multianuale de 8 Martie, Ziua Copilului, Festivalurile naționale și vrem să organizăm și un Târg de Crăciun, totul depinzând de bugetul ce va fi aprobat…a arătat Georgiana Teodorescu.