George Iacob a făcut un scurt bilanț al activității sale de prefect. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Iacob George, fostul prefect al județului Călărași a făcut astăzi 15 ianuarie 2020 un scurt bilanț al activității sale. Echipa de care se bucură Consiliul Județean a primit de astăzi un profesionist, alături de colegi care pot răspunde unor provocări noi, care urmăresc performanța pentru dezvoltarea județului.  Îmi plac performanțele deosebite și mă aliez cu cei care fac performanță – a spus George Iacob, care de astăzi lucrează în Direcția Juridică a C.J. El a enumerat câteva dintre cele mai grele situații de criză, emoțiile trăite de salvarea de vieți la primul plan roșu din România și primul accident auto de proporții gestionat de echipa de la Călărași. Situații de criză au fost la înghețarea Dunării și barje au fost blocate în gheață, rupte în mijlocul Dunării, situații de viscol și de deszăpezire când am acționat pe drumuri închise în luptă cu viscolul.

Cu ajutorul echipei, al oamenilor de bine am reușit să salvăm vieți. Sunt multe exemple de intervenții ca după tornada de la Dragalina, accidente pe A2. Am colaborat foarte bine cu oamenii, cu cei responsabili de luarea măsurilor în astfel de situații. Atît timp cît știi ce să le ceri acestora, cum să o ceri, ai o imagine asupra a ceea ce este de făcut foarte bine. Mi-am format o echipă și a fost meritul echipei, nu a mea. Eu cred în oameni și echipă – așa cum cred acum în această echipă a Consiliului Județean. George Iacob a apreciat la fel de implicați toți ministrii și prim miniștrii. Toți miniștrii MAI au felicitat activitatea noastră, a echipei de la Călărași, inclusiv a echipei de la Călărași, inclusiv actualul ministru Vela. Să fii pe primul loc în țară nu este o întâmplare. Înseamnă că o echipă și-a făcut datoria cu responsabilitate. Rezultatele nu apar întâmplător ci în urma unei munci depuse cu seriozitate, cu implicare. Nu sunt gratuități care vin de undeva – a menționat George Iacob.

El apreciază foarte bună, excelentă performanța în timpul activității sale, chiar dacă actuala echipă se va confrunta cu unele probleme. De 19 ani sunt în Instituția Prefectului, cunoșteam colegii și specificul activităților din Prefectură pentru că trecusem prin 2 funcții înainte de a fi promovat prefect. Cunoșteam județul, primarii, secretarii, aparatul primăriilor pe care le controlam mereu de minim 2 ori pe an, fiind responsabil de activitatea administrativă a acestora. Am venit din interiorul Prefecturii și nu am avut emoții ca prefect în afară de salvarea vieților omenești. Acestea sunt cele mai dragi amintiri. La Prefectură mai trebuiesc continuate lucrurile bune. Regret că nu am putut obține creșterea salarizării personalului, acei colegi deosebiți pe care și-i doresc toți prefecții. Dacă tot le ceri să ducă la bun sfârșit misiuni, activități, responsabilități atunci aceștia trebuiesc salarizați corespunzător. Nu poți să-i plătești ca pe niște zilieri. Așa ne place fastul numele  Instituției Prefectului… aceasta dă bine în diferite situații, dar privind salarizarea sunt remunerați ca niște necalificați. Ne place când oamenii din această Instituție obțin rezultate, sau atunci când gestionează alegerile unui exercițiu democratic foarte important. Când este vorba de salarizare ne raportăm la profesionalismul celor care sunt implicați în situații de urgență, în probleme de fond funciar. Locul de muncă trebuie să fie atractiv și din punct de vedere financiar. Oamenii au de plată chirii, au familii și copii de întreținut. ce să le oferi cu 2000 lei?

Pot colabora cu echipa Marian Stoica în aceleași condiții. Nu suntem pe poziții diferite. Vom încerca să facem echipă în problemele cu care se confruntă. În această postură din administrația publică voi face echipă cu acei care își vor dori acest lucru. Marian Stoica este un călărășean. A făcut parte din echipa mea și avem multe amintiri împreună. Multe situații de urgență de viscol au fost gestionate împreună. Eu eram în punctul de comandă iar domnul comandant Stoica era cu jandarmii în locații ca Ogoru de ex. unde prezența lor era necesară. Cum să nu le mulțumești unor astfel de colegi pentru munca lor, pentru implicare? Când aveam cod roșu în județul nostru se circula 98%. Erau restricții numai pe drumul de la Ciornuleasa, un drum necirculat. Aceasta este o performanță, și jandarmii conduși de Marian Stoica au meritul lor. Mulți nu au dormit și au făcut eforturi. Trebuie mulțumit și colegilor de la ENEL care la minus 20 grade au verificat liniile electrice și luat măsurile înlăturând deranjamentele. Echipa a funcționat. Oamenii trebuiesc apreciați. Este normal…Parte din mine a rămas acolo, la Instituția Prefectului, indiferent de declarații. Mă voi întoarce, și mă întorc cu drag de fiecare dată la acea Instituție, cine știe ce va hotărî bunul Dumnezeu pentru fiecare dintre noi… a încheiat George Iacob, fostul prefect al jud. Călărași.