You must need to login..!
Răzvan Ionescu a revenit la Călărași. El spune care au fost motivele reîntoarcerii sale în PSD și în Călărași: câștigarea Primăriei Călărași și a alegerilor parlamentare. El a făcut o evaluare a politicii românești. Este oportun de a readuce în viața politică oamenii demni, profunzi, călărășenii care să acționeze uniți și eficienți în obținerea unor proiecte ale organizației PSD. Contribuția nemijlocită și amplă trebuie să fie în folosul cetățenilor și nu în interesul personal al politicienilor… Ionescu a făcut o radiografie a orașului pe care îl regăsește de fiecare dată uitat de lume, neschimbat, un loc monoton și trist…
Urmează o luptă de recâștigare a încrederii cetățenilor, încredere pe care partidul din păcate în ultimii ani a pierdut-o
Răzvan Ionescu: Reîntoarcerea mea în PSD Călărași după 16 ani s-a făcut într-un moment prielnic, potrivit, în care îmi pot aduce o contribuție la îndeplinirea unor deziderate ale organizației: câștigarea primăriei mun. Călărași și a alegerilor parlamentare ce vor urma. Cred că avem astăzi mai mult ca oricând de a readuce în viața politică oameni demni, oameni care și-au adus o contribuție profesională de-a lungul timpului, călărășeni. oameni profunzi care să acționeze uniți și care să acționeze cu eficiență pentru realizarea unor proiecte. Cred că aș putea contribui nemijlocit și amplu, constant și consistent la un proces de reevaluare pentru restructurarea organizației. Urmează un proces de reconstrucție, de renaștere, de ce nu…a unei organizații care de-a lungul timpului a cunoscut succesul dar și insuccesul. Atât la nivel local cât și central am convingerea că există foarte mulți oameni competenți, care în momentul de față stau într-o expectativă așteptând poate un mesaj nou, poate o echipă nouă, pentru a ieși la o luptă finală pentru recuperarea a ceea ce ne dorim cu toții, a identității noastre, ca neam, ca țară și să oferim generațiilor care vin, copiilor noștri, ceea ce noi am primit de la părinții noștri. Acesta este semnul pe care cred că liderii partidului ar trebui să îl dea în momentul de față. Trebuie ca liderii noștri să înțeleagă că urmează o luptă de recâștigare a încrederii cetățenilor, încredere pe care partidul din păcate în ultimii ani a pierdut-o. Urmează o muncă de recredibilizare a liderilor atât la nivel național cât și local. Cred că avem forța, capacitatea de a îndeplini aceste lucruri, și cred că se poate demonstra că la alegerile locale ce vor urma putem demonstra că partidul se poate schimba din mers, că oamenii care vor fi în față ca și candidați vor avea un mesaj simplu, corect față de tineri, de oamenii în vârstă, față de oamenii de diferite categorii profesionale. Oamenii și-au pierdut încrederea. Oamenii nu mai au speranță. Orizontul lor, perspectiva lor de speranță, este la momentul de față foarte îngustă. Așteptările sunt foarte mari. Oamenii în continuare așteaptă. De mulți ani tot așteptăm…Cred că este moment propice de regândire, de reconfigurare a unei noi unități: Toți împreună, vom putea recâștiga încrederea electoratului, și vom putea înscrie România mai departe, pe linia unei prosperități pe care toți o așteptăm, pe linia unor parteneriate cu vecinii din jur, parteneriate strategice așa cum avem cu Statele Unite, prin care putem câștiga poziții în Uniunea Europeană, o alte decât aceea de a sta pe lângă masa decidenților, ci a unei poziții care să ne ofere mai multe avantaje.
Trebuie să ne adaptăm să putem reprezenta o astfel de generație, care sunt așteptările lor, care sunt profesiile viitorului, care vor fi de fapt marile confruntări ale viitorului
Răzvan Ionescu: Cv-ul meu este public. Am fost primul președinte al organizației de tineret județene În 1997 am fost ales deputat în Parlamentul României în legislatura 2000 – 2004, ca președinte al Comisiei de Apărare. Revin după o pauză de 16 ani, considerând că la vârsta mea de 53 de ani, nu mi-am epuizat resursa biologică și nici cea politică, și atunci pot aduce o contribuție, la revigorarea organizației locale. Sunt 30 de ani de când voința populară a decis ca România trebuie să urmeze un alt drum. Oamenii au investit speranțe, au avut năzuințe, au în continuare. România are marea șansă astăzi de a se înscrie pe un drum corect, sănătos, către o altă lume. O lume a tehnologizării, a postmodernismului. Vine din spate o generație de oameni tineri, față de care nu avem nici o înțelegere. Dacă astăzi dai o tabletă unui copil de 10 ani, peste 10 minute îți cere alt joc și îți cere altceva. Ca părinte nu știi cum să procedezi. Trebuie să ne adaptăm să putem reprezenta o astfel de generație, care sunt așteptările lor, care sunt profesiile viitorului, care vor fi de fapt marile confruntări ale viitorului.
Trebuie să ne adunăm în jurul unor proiecte majore, fie la nivel local fie la nivel regional sau la nivel de țară
Răzvan Ionescu: Avem o societate din păcate puternic polarizată, puternic coruptă. imorală din care puțini oameni reușesc să iasă la suprafață să spună adevărul în fața minciunii și care să găsească soluțiile cele mai bune pentru cei mai mulți…Dacă ne raportăm la realitate, problemele sunt covârșitoare pentru unii…pensiile foarte mici, este o discrepanță între salariile de la stat și cele asigurate de firmele private, este o lipsă de perspectivă acută și de speranță în sufletul oamenilor. Și atunci trebuie să regândim modul în care nu oferim numai speranță oamenilor ci soluții concrete. Credibilitatea este foarte importantă astăzi. Cred că trebuie să ne adunăm în jurul unor proiecte majore, fie la nivel local fie la nivel regional sau la nivel de țară. Trebuie să găsim soluțiile care ne adună împreună și să uităm de ceea astăzi ne caracterizează…o societate eterogenă, fără perspective.
Nu există lideri politici autentici. Clasa politică este înecată în urmărirea unor scopuri personale
În general clasa politică este de slabă calitate. Nu există lideri politici autentici. Clasa politică este înecată în urmărirea unor scopuri personale. Politicienii, mulți dintre aceștia și-au abandonat orientarea către interesul public orientându-se către interese personale. Mulți dintre ei au dezvoltat un caracter distructiv. Au generat dispute, intrigi politice, conflicte interne, lupte păguboase cel mai adesea în favoarea alegătorului. Au fost foarte multe proiecte la nivelul primăriilor sau consiliilor județene care au trenat din cauza unor neînțelegeri, ale unor lupte interne între diverși factori politici. În felul acesta numai cetățeanul a avut de suferit dacă proiectele nu au avut o finalitate. Aș mai caracteriza-o printr-o demagogie ieftină printr-o impostură de multe ori, și cel mai adesea oameni lacomi, oameni corupți. Evident că nici Călărașiul nu face o imagine aparte. Sper ca lucrurile acestea să se schimbe. Am citit că organizația PSD Călărași nu are încă un factor de echilibru, un om care să adune la aceeași masă pe cei buni sau mai puțin buni…un om care să asculte. Acest lucru nu îl poate face un singur om ci o echipă. Avem un candidat la primărie care nu are vizibilitate. Aceasta nu se datorează că nu ar fi un candidat bun…ci că nu are în spate o echipă bună. Nu poți arunca în luptă un comandant care nu este susținut de o armată…Comandantul va avea succes dacă echipa sa va avea succes. Primarii nu câștigă mandate fiindcă sunt ei buni, ci pentru că oamenii votează în continuare partidul din care fac parte.
Un oraș bun este condus de intelectualitate. Nu este condus de găști. Timpul a trecut degeaba la Călărași…
Lozinca PSD aproape de oameni, este ieftină. Este atât de mare discrepanță între realitate și lozincă încât ea nu are valoare. Înainte de a scrie lozinci trebuie să simți în adâncul sufletului tău strigătul oamenilor. Trebuie să-i asculți și să le răspunzi așteptărilor. Pentru mine Călărașiul nu este o surpriză. Îl găsesc de fiecare dată anost, neprimitor. Ca prim impact pe care îl ai când intri într-un oraș…Timpul a trecut degeaba pe aici…Nu a lăsat nici o urmă, nici bună nici rea. Oamenii nu se simt bine într-un oraș unde nu sunt străzi, unde este praf, unde nu sunt posibilități de culturalizare. Nu poți compara Călărașiul cu alte reședințe de județ care au teatre sau operă. Un oraș bun este condus de intelectualitate. Nu este condus de găști. În politică nu se dau felii, nu se împart funcții, nu se fac trocuri. Politica se asumă. Genul acesta de compromisuri este dăunător, toxic pentru democrație și pentru societatea în care trăim...a încheiat Răzvan Ionescu.