Fostul candidat al PSD la președenția României, Mircea Geoană a preluat funcția de secretar general adjunct al NATO

You must need to login..!

Embed Code

Viorica Dăncilă: Felicitări domnului Mircea Geoană pentru preluarea funcției de secretar general adjunct al NATO! Această numire onorează România, astfel reconfirmată un partener serios și responsabil al Alianței. “Securitatea națională a României nu a fost niciodată mai bine protejată”, a spus astăzi fostul nostru coleg. Domnul Geoană este un diplomat de succes și un om politic experimentat, în care am deplină încredere că va exercita cu profesionalism și devotament acest mandat!

 

 Mircea Geoană a declarat că desemnarea sa este recunoașterea faptului că România este un aliat serios, care își ia în calcul angajamentele, care cheltuiește 2% din PIB pentru apărare, obligație asumată de Romînia față de N.A.T.O. Mesajul lui Geoană pentru romîni a fost acela că securitatea națională a României nu a fost niciodată mai bine protejată. 

Mircea Geoană a devenit primul est-european care deține poziția de secretar general adjunct al NATO – cea mai înaltă ocupată de un român în ierarhia Alianței Nord-Atlantice. Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, l-a descris pe noul său adjunct drept un avocat ferm al legăturii transatlantice, cu experiență solidă în diplomație. Numărul doi în NATO va avea un rol foarte important în atingerea consensului celor 29 de țări membre, va gestiona dosare sensibile și va prezida Consiliul Nord Atlantic când nu este prezent secretarul general.