Ecoaqua face angajări și a aliniat salariile la cele legale. A început monitorizarea pierderilor de apă și consumurilor…VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Eduard Grama a informat privind angajările făcute la Ecoaqua. Ele vor continua. Aceasta pentru că pe de o parte nu are nevoie de pensionari sau personal îmbătrânit, dar are nevoie și de personal tânăr cu expertiza lucrărilor de instalații și celelalte din activitatea Ecoacua. Eduard Grama a vorbit despre bunul plac și lucrările neconforme pe care le-a descoperit când a preluat mandatul, acestea încetând iar personalul predispus să lucreze de mântuială neavând loc de muncă la Ecoaqua în prezent. 
Grama a îndemnat tinerii ingineri sau economiști cu experiență în domeniu. A dat exemplul unei inrere licențiată în robotică și al echipei capabilă să răspundă cerințelor POIM dar și actualei conduceri. Organigrama a fost modificată de la 15 la 31 posturi. Privind lucrările neconforme, acestea sunt identificate și în prezent atât la branșamente dar și la racorduri apă – canalizare.Durata de intervenție s-a redus de la 72 ore pnâă la 1-2 ore. Aducerea la starea inițială a șoselelor, trotuarelor sunt competența Primăriei prin serviciul pavaje care este imediat solicitat prin comandă de lucru a efectua lucrările. Dacă au fost întârzieri de mai multe luni nu a fost vina societății Ecoaqua. 
Privind instalarea panourilor fotovoltaice, acesta va reduce cu 70% consumul de energie la nivel de municipiu. Nu va reduce însă prețul apei. POIM-ul influențează cel mai mult prețul apei. Grama a descris că după două luni de la numire a efectuat  o evaluare a personalului 286 salariați având salariu net cu ore suplimentare și sâmbătă/ duminica între 1800 și 2300 lei net. Salarizarea s-a adaptat la 2500 lei net din ianuarie se vor alinia la 3000 lei brut. Tichetele de masă au crescut de la 10 la 30 lei. Am acordat prime pentru intervențiile de la podul 4 str Flacăra, etc. Copiii vor primi vouchere de 150 lei/ copil.  Salariații Ecoaqua își respectă salariații – a subliniat Grama și este un principal operator care achită taxe și impozite.
Ecoaqua a investit pentru achiziționarea de echipamente inteligente care permit identificarea pierderilor dar mai ales a furturilor. El este instalat la cartierul rezidențial unde se face monitorizare permanentă. Sunt locuințe cu telecitire sau fără. Mai există un echipament în Măgureni care va fi funcțional după recepția lucrărilor de canalizare. Monitorizarea va continua în toate cartierele și mai ales în zona industrială. De luni, 3 echipe fac verificări pe fiecare scară de bloc după ora 17. Schimbarea apometrelor se fac numai pe banii Ecoaqua.