Dunărea Călărași are nevoie de victorie în meciul cu Poli Iași

You must need to login..!

Embed Code

Florentin Brişan: Sper să învingem Politehnica Iaşi

 

În runda secundă a play – out-ului ligii I Betano, Dunărea va juca acasă cu formaţia ieşeană, ACSM Politehnica. Preşedintele Florin Brişan a declarat vinery în conferinţa de presă premergătoare jocului că obiectivul îl constituie obţinerea victoriei care să contribuie, finalmente, la salvarea de la retrogradare. Brişan a mai adăugat că prezenţa publicului în număr cât mai mare este esenţială. “Obiectivul nostru, aşa cum ştiţi, este salvarea de la retrogradare iar mâine sperăm să facem primul pas în direcţia realizării acestui deziderat, adică să învingem Politehnica Iaşi. Biletele pentru meciul de mâine au fost puse în vânzare încă de joi. Sperăm să avem alături de noi un public numeros care să ne susţină şi să mobilizeze echipa. Am venit în întâmpinarea suporterilor şi cu nişte reduceri de preţ. Am lăsat biletele ceva mai jos ca şi preţ. Continuăm şi la meciul următor acţiunea de atragere a tinerilor şi a copiilor către stadion. Avem deja, un proiect care este aproape finalizat şi care să vină în întâmpinarea tinerilor şi a copiilor din judeţ, să-i atragem în număr cât mai mare spre acest club. Acesta va demara în zilele următoare.” a spus Brişan care a mai adăugat “Legat de meciul de mâine, aştept un număr cât mai mare de spectatori. Sper să batem, să învingem. Mizăm pe suportul lor, şi sper să le facem o bucurie.”

Partida Dunărea – Poli Iaşi va începe la ora 13.00 şi se va desfăşura pe arena Ion Comşa.

În cadrul sezonului regular, Dunărea a învins în tur la Călăraşi cu 2-0, Poli obţinând victoria în retur, la Iaşi cu 1-0.

În prima rundă a play – out-ului, ambele au pierdut cu acelaşi scor 2-0. Poli, acasă, în faţa ilfovenilor de la FC Voluntari iar Dunărea, în deplasare, cu Dinamo Bucureşti.

Dan Alexa: Important este să dăm absolut totul pentru victorie

 
 

Pentru Dan Alexa meciul de sâmbătă de la Călăraşi cu Politehnica Iaşi este foarte important în economia salvării de la retrogradare. Antrenorul Dunării le-a cerut vineri elevilor săi să abordeze partida cu multă determinare considerând că Poli va veni la Călăraşi, decisă să-şi vândă scump pielea. „Ne aşteaptă mâine un joc, de fapt cum sunt toate din play-out, ca şi o finală. O eventuală victorie ne-ar apropia chiar de adversara noastră de mâine. Calancea e cu probleme mari acolo, este foarte important să revenim pe poziţia de baraj. Am pierdut etapa trecută prin victoria Voluntariului. Ne aşteaptă un meci greu pentru că Iaşiul vine după o înfrângere. Le-au lipsit 4 jucători importanţi care vor reveni mâine şi contează pentru ei lucrul ăsta. Este important mâine să jucăm cu foarte multă determinare. Important este să dăm absolut totul pentru victorie. Este un meci special din toate punctele de vedere.”

“Fac un apel la publicul călărăşean pentru că aş vrea să exprim o opinie personală. Cred cu tărie că dacă echipa asta retrogradează, nu mai va fi fotbal de Liga I foarte mult timp aici. Vreau ca lumea să înţeleagă lucrul ăsta. Mă aşteptam mult mai mult la … poate cei de aici din Călăraşi nu o pot spune, dar o spun eu, mă aşteptam ca lumea din Călăraşi, potentă financiar, să vină lângă echipă. Cu cine vorbeşti, toţi sunt cu sufletul lângă echipă dar nimeni nu ajută cu absolut nimic. La meciurile importate lojele sunt pline. Pe mine cel mai mult mă interesează să salvăm echipa asta de la retrogradare. Ceea ce se întâmplă cum la Călăraşi nu s-a întâmplat niciodată şi credeţi-mă ce vă spun că dacă se retrogradează nici nu se va mai întâmpla în viitorul apropiat. Mor pe discuţiile astea, cu cine vorbeşti sunt alături de voi, şi eu dacă ţin la cineva, ajut pe acel cineva.  Aud numai discuţii, numai cuvinte, să-i facă răul lui X, să-i facă rău lui Y.” a spus Alexa, nemulţumit de condiţiile minime de pregătire de care beneficiază “galben – aşbaştrii” dar şi de faptul că firmele locale nu par deloc interesate de susţinerea financiară a echipei. “Nu avem teren de antrenament, mulţumim domnului Milu, se fac eforturi ca terenul … dacă nu se face este în, cel mai fericit caz, de Liga a 3-a. Din cauza discuţiilor cumva suntem mult sub nivelul Ligii I. Cred că echipa a luat-o mult înaintea altor factori. Se încearcă aducerea sponsorilor principali sau măcar sponsori care să ajute vin prea puţini sau nu vin deloc. Dar, repet, când sunt meciurile cu Steaua, cu Dinamo, nu poţi să iei o invitaţie de ei. Mai nou sunt mulţi şi “savant”, lumea e supărată că am pierdut la Dinamo. Acum un an de zile, un an şi jumătate când am venit eu la echipa asta, cea mai mare performanţă a acestei echipe, adică lucrul cu care se mândreau era că au făcut un meci amical cu Dinamo, pe vremea dlui Tărăcilă. Ştiu că deranjez dar vă spun purul adevăr. La momentul ăsta tot ceea cei care se ocupă de echipă fac absolut totul dar absolut totul să ne salvăm. Faptul că la echipa asta joacă jucători, ştiu discuţiile … sunt pe final de carieră… azilul bătrânilor, jucători ca Bourceanu, Enache, Filip, Calancea, Straton, Ammari, Souda… Jucători care au câştigat trofee şi au venit să joace la Călăraşi arată că facem absolut tot ca să ne salvăm. Dar nu putem singuri. Este play out-ul. Aşa, din gură toţi ne ajutăm. Ştiţi cum sunt toţi pe lângă echipă? Sunt fantastici! Şi ceilalţi care sunt bucuroşi când pierdem aşteaptă ce… o retrogradare? Nu va mai fi fotbal la Călăraşi! Vă spun 100%. De nivelul ăsta. S-a demonstrat în anii trecuţi, cu acelaşi buget în Ligi inferioare.

Îmi cer scuze domnului preşedinte pentru că am spus, este doar, strict, o părere personală. Probleme multe, multe. Iar oamenii trebuie ă înţeleagă că dacă s-a vrut Liga I trebuie să se facă eforturi din toate părţile sau să se dea unii la o parte  de tot. Dacă vrei 3 bilete la un meci important nu mai găseşti la oficială, gratis. E greu să plăteşti biletul dar toţi suntem lângă echipă, toţi iubim Călăraşiul şi sunt bucuroşi când merg prin ţară şi se spune: „Domnule, da’ ce echipă aveţi la Călăraşi!”. Toată lumea vorbeşte. Vă spun eu, numeri pe degete oamenii care sunt lângă echipă. Încă o dată vorbesc, eu nu am nimic de pierdut. Eu îmi doresc fotbal la Călăraşi, îmi doresc să reuşesc, îmi doresc să fac performanţă. Este singurul lucru care mă interesează! Singurul lucru! Nu iau nimic cu mine de la Călăraşi. Am refuzat oferte importante, dar vreau şi lumea care decide, sau oamenii care se pot implica să se implice mai mult. În schimb respect enorm de mult toată lumea din Călăraşi, toţi spectatorii care vin la meciuri, respect galeria şi ei merită o echipă în Liga I. Restul e vrăjeală. Mergem, îi păcălim. Nu mai merge, vă zic eu. Toate echipele îşi iau măsuri, se oferă tot. E un blocaj cu bugetul ţării în momentul ăsta, nu e nimeni vinovat. Dar oamenii ăia de bine din Călăraşi unde sunt? Ăia care îl iubesc, care … unde sunt? Nu sunt, vă zic eu! E vrăjeală multă. Aici e vrăjeală multă. “

A declarat astăzi Dan Alexa într-o conferinţă de presă care a prefaţat duelul Dunărea – Poli Iaşi, programat sâmbătă, de la ora 13.00, pe arena Ion Comşa.