Dumitru Coarnă: Guvernul a avut ca principala sarcină, majorarea prețurilor la energie electrică, gaze și alimente. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Creșterile prețurilor la energie electrică și gaze naturale și sărăcia au fost subiecte discutate astăzi 25 noiembrie de către deputatul independent Dumitru Coarnă. 
Dumitru Coarnă: Guvernul Nicu Ciucă numai cu asta s-a ocupat în acest an. Asta a fost principala lor sarcină, de a majora prețul la energie, gaze, curent electric și alimente. Practic acest guvern a creat cel mai mare cost al vieții din ultimii 25 ani. Avem creșteri de peste 40%. Practic inflația reală este de peste 40%. Populația resimte acest lucru și vedem cum lumea moare de foame sau frig.Enel pleacă din România pentru că avea obigația legală să investească în rețele. În loc să facă asta se retrag. Asta a fost negocierea cu guvernul României. Practic acești oameni au venit, au încasat și au plecat…Contractul lor de privatizare a fost cu clauze. Nu le-au onorat. 

Când guvernul spune că o să vă dea ceva, aveți grijă că o să vă ia…Aceste așa zise majorări la pensie sunt de fapt încercări disperate de a diminua costul vieții. Cei 12,5% măriri sunt diminuări de fapt de vreo 7 – 7% din costul vieții. Guvernul ia. Cheia este inflația…Oamenii vor fi mai săraci, mai vulnerabili. Toate prețurile mă deranjează și pe mine. Fac cu soția comparație la prețurile alimentelor de bază, și noi le cumpărăm și am observat creșteri de 40 – 50%. Populația de la sate este îmbătrânită. Nu mai au unde să transmită semnale decât la biserică. Nu au crezut niciodată că un partid social democrat va destabiliza țara. PSD ar trebui să fie alături de ei să-i îmbogățească și material și spiritual. PSD a contribuit la creșterea costului vieții în ultimul an. 

Parlamentarii călărășeni au votat aceste legi, cum ar fi legea off – shore care au condus la creșterea costului vieții. Ei sunt niște supuși, niște sclavi ai lui Marcel Ciolacu și execută sarcinile. Mi-a părut rău să văd asta de la Nicușor Cionou. Pe Constantin Bîrcă am înțeles care sunt posibilităâile lui. La PNL sunt sclacii perfecți. Votează exact așa cum li se cere. Nu analizează, nu au o perspectivă a urmărilor. Lumea resimte asta prin suferință…a arătat Dumitru Coarnă