Dumitru Coarnă despre haosul din sistemul de pensii militare din România, comparativ cu al altor țări. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Dumitru Coarnă: Oamenii așteaptă soluții pentru ca sistemul de pensii să fie eficient. Raportează asta la factura de curent electric, gaze, la coșul zilnic când cumpără pâine, lapte, brânză, ouă. Un lucru este cert: Coșul zilnic a crescut. Prețurile sunt exagerate. Veniturile au fost înghețate. Ceea ce cumpăram în 2021 cu 600 lei cumpărăm astăzi cu 1000 lei. Este o inflație reală de vreo 40%. Sunt 3 tipuri de pensii. Pensiile magistraților nu se indexează niciodată cu rata inflației și nu se calculează pe bază de puncte de pensii. Ciolacu care nu înțelege, face o confuzie intenționată vizavi de magistrați. Pensiile loc trebuie majorate de câte ori se majorează salariu unui judecător activ. Ele nu au vreo legătură cu sistemul contributiv. 

Dumitru Coarnă:  La polițiști sau militari a intervenit umlința. De vreo 5 ani nu a fost vreo actualizare a pensiilor cu inflația. Nu a existat nici actualizare și nici indexare. Comunicarea PSD nu spune nimic despre pensiile acestor oameni. Singurele pensii actualizate an de an au fost cele ale magistraților. Nu rebuie să ne batem joc de militari și polițiști. Trebuie actualizate pensiile în plată raportat la salarii după modelul magistraților. S-au creat diferențe de 5 – 6 ori între pensii recente și cele ale cadrelor pensionate acum mult timp pentru aceeași activitate/ vechime/ contributivitate.

Am cerut respectarea legilor existente și salarizarea/ pensionarea regăsite în buget. Nu se poate obține performanță de la polițist sau militar dacă salarizarea și pensionarea nu este conformă cu creșterea anuală a inflației, cu creșterea prețurilor. .. a apreciat deputatul Coarnă indicând și dezechilibrele salarizării în mediul privat unde se acordă salarizări de 1500 lei sub limita subzistenței. Aceasta este motivația plecărilor din Poliție și armată, raportat și la munca suplimentară și la lipsa compensărilor…a indicat acesta vizavi de situații din alte țări. În NATO singura categorie  socio- profesională care este beneficiază de pensie militară, care nu depinde de sistemul de contributivitate. Eu am soluții, dar decizia este la Marcel Ciolacu care nu are nici soluții și acum încearcă să vorbeasc. Cu Marcel, cu Nicu ESTE COMPLICAT…a arătat Coarnă.