Dr. Tîlpeanu Ilie/ Serv. Public pt. câinii fără stăpân/ PMC – ne prezintă campania de sterilizare pt. câinii cu stăpân. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Serviciul Public pentru gestionarea câinilor fără stăpân este subordonat Primăriei Călărași și în cadrul acestuia se desfășoară o varietate de activități care vin în folosul cetățenilor.
Dr. Tîlpeanu Ilie: Campania în curs de derulare pentru sterilizarea câinilor cu stăpân este destinată pentru a reduce abandonul câinilor pe domeniul public. Pentru a ajunge la un număr cât mai mic de astfel de animale pe teritoriul mun. Călărași, noi trebuie să venim în sprijinul populației cu o serie de măsuri. Importantă este și informarea cetățenilor privind tipul de câine dorit de aceștia, astfel încât aceștia să nu fie după un timp nedoriți și abandonați pentru a ajunge pe domeniul public.
 VIDEO
Acțiunea a început încă din luna ianuarie cu ajutorul unei firme din Germania prin sprijinul unei doamne. Avem un parteneriat prin care noi ne obligăm să asigurăm logistica necesară, clinica și sala de chirurgie, iar domnia sa are contracte cu medici din România care vin la noi și efectuează operații o dată pe lună. Până acum am sterilizat cca. 250 câini dintre care 80% femele. Evaluăm drept bună activitatea derulată pentru sterilizarea acestora în raport cu numărul mare de câini care puteau ajunge pe domeniul public într-un an.
 VIDEO
Activitatea este gratuită dar pentru a beneficia de aceasta trebuie o programare telefonică. Putem transporta animalele la noi. Câinele este în aceeași zi operat și ajunge acasă iar în două, trei zile nu are nici o problemă deosebită, se reface. Pe lângă aceste activități veni în sprijinul cetățenilor cu activități complexe. Principala activitate este capturarea câinilor fără stăpâni de pe domeniul public. Adopția câinilor ne preocupă, pentru ca aceștia să ajungă la un stăpân care își doresc animalul, doresc să îl crească. Pentru animalele capturate le asigurăm foarte bune condiții de hrană și tratament medical pentru adopția acestora ulterioară.
Săptămânal controlăm pe zone municipiul. Acționăm în zonele unde aceștia se pot hrăni cu resturi menajere, pe la rampele de gunoi sau alte locații. Acționăm la sesizare prin informații indiferent de oră în colaborare cu Poliția animalelor, Jandarmeria. Avem capturați peste 340 câini de diferite talii. Majoritatea sunt sterilizați, vaccinați. La data de 3 septembrie vom prezenta la Grădina Zoologică în vederea adopției câțiva câini. Căutăm să identificăm iubitorii de animale și invităm pe călărășeni să adopte un cățel de la unitatea noastră...a încheiat Dr. Tîlpeanu Ilie.