Dr. Ilie Tîlpeanu face bilanțul activității la Serviciul Public pt. Gestionarea Câinilor fără Stăpân din mun. Călărași. VIDEO.

You must need to login..!

Embed Code

Serviciul Public pt. Gestionarea Căinilor fără Stăpân din subordinea Primăriei Călărași a marcat un an plin de activități. Diversitatea acestora a fost descrisă de directorul serviciului, dr. Ilie Tîlpeanu. 
Dr. Ilie Tîlpeanu : 2023 a fost un an bun. Am gestionat bine activitatea desfășurată la nivelul municipiului Călărași prin capturările de animale la controlul nostru sau solicitarea cetățenilor, astfel încât populația să nu fie deranjată și nici mediul în care trăiesc oamenii. Am capturat peste 800 câini din municipiu și localităâile din județ cu care avem protocol de colaborare. Toți acești câini au ajuns la adăpostul nostru unde au fost deparazitați, vaccinați și sterilizați. 380 animale au plecat în adopție în România sau alte țări. Pe lângă siguranța cetățenilor putem vorbi despre satisfacția celor care au adoptat un animal de la noi. Avem satisfacția de a descoperi pe oamenii iubitori de animale și de a încuraja astfel de comportamente. 
Dr. Ilie Tîlpeanu :  Prin colaborarea cu o asociație din Germania, prin sprijinul unui cabinet din București am desfășurat în acest an activități pentru sterilizarea câinilor cu stăpân. Cu logistica noastră am reușit să sterilizăm cca. 250 mame – un lucru foarte bun pentru stăpânii care nu mai au fost obligați să abandoneze astfel de animale pe domeniul public, unde puteau pune în pericol populația, animale care nu aveau îngrijirea necesară…Am organizat târguri pentru  animale primavara și vara pentru a promova adopția de animale. Vom continua astfel de activități.
 VIDEO
Dr. Ilie Tîlpeanu :  În spatele nostru, al rezultatelor serviciului stau toți colegii mei, cărora le mulțumesc. Este vorba de muncitorii care se ocupă de prinderea și îngrijirea animalelor, personalul de specialitate și serviciul TESA. Sunt mulțumit de activitatea de pe teren și din adăpost. Am reușit cu ajutorul lor să facem în acest an și modernizări la țarcurile și boxele câinilor dar și la Clinica Postoperatorie care funcționează la noi. Am refăcut multe din spațiile acestea prin modernizare și prin dotare. Un merit deosebit l-a avut medicul specialist Ruja Tudor din Oltenița. Acesta a desfășurat activități de  sterilizare, deparazitare dar și alte intervenții medicale de asistență sau chirurgie. L-am avut alături de noi în activitățile de capturare din municipiu și județ. 
 VIDEO
Avem o foarte bună relație cu Primăria Călărași, respectând toate deciziile domnului primar. Cu cetățenii colaborăm foarte bine. Avem un site, o pagină de facebook unde ne publicăm activitatea. Avem un grup de promovare online, iar cetățenii sunt primiți zilnic la noi între orele 8 – 16 pentru a viziona animalele. Sperăm să promovăm și mai mult activitatea noastră. În sprijinul cetățenilor întreținem și acele țarcuri din parcuri. Continuăm să ne facem datoria pentru a avea undomeniu public curat și liber de cîini, asigurarea securității cetățenilor și îngrijire a animalelor capturate. Le doresc cetățenilor sănătate, bucurii și împlinire a dorințelor acestora la sfârșit de an. – a încheiat Dr. Ilie Tîlpeanu, șeful Serviciului Public pt. Gestionarea Căinilor fără Stăpân din mun. Călărași. 
 VIDEO