Doru Ioan Tărăcilă: Am încredere în noua echipă a PSD Călăraşi, şi vin cu toată sinceritatea alături de ei

You must need to login..!

Embed Code

Primit în aplauze prelungite la Conferinţa Extraordinară a PSD Călăraşi, fondatorul PSD Călăraşi, fost senator PSD, vicepreşedinte al Senatului şi fost ministru de interne, Doru Ioan Tărăcilă a adus încredere social democraţilor în echipa lui Iulian Iacomi.

Doru Ioan TărăcilăTuturor vă adrezez un gând curat pentru ceea ce aţi făcut şi puteţi face în continuare pentru judeţul nostru, pentru fiecare dintre localităţi. Nu am venit la microfon ca să îl laud pe antevorbitor, pe primarul Petrică Ţone…Pentru că pe el îl laudă faptele. Ceea ce a făcut el la Olteniţa este mai presus de activitatea politică şi managerială a acestuia. La Călăraşi este sărbătoare prin venirea aici a dvs. domnule preşedinte şi a multor colegi din conducerea partidului, ancoraţi în responsabilitate la anumite niveluri:  Camera Deputaţilor, Senat, Executiv, inclusiv a celor care au renunţat la funcţiile din adminstraţie sau politică, pentru a se ocupa de partid, aşa cum este dl. ministru Fifor.

Astăzi mi-am dat seama domnule preşedinte, că în urma discuţiilor cu colegi din conducerea organizaţiei judeţene, apreciind că penitenţa pe care mi-am impus-o timp de 10 ani, din 2009 până în 2019 poate lua sfârşit…cu o condiţie…Să vin într-o echipă care iubeşte oamenii, care iubeşte adevărul, care are are curaj să participe la orice întâlnire, şi care să îşi exprime punctele de vedere care derivă din programul de guvernare, şi din analiza făcută la nivel de partid. Nu sunt multe lucruri de spus, pentru că colega noastră Roxana în acel Raport a prezentat atât starea organizaţiei de partid cât şi problemele de ordin economic sau social. În acest Raport se regăsesc cu bune şi cu mai puţin bune toate chestiunile privind starea organizaţiei. În momentul când am fost rugat de această echipă ca să vin alături de ea, am menţionat că vin cu o condiţie: Să nu creadă cineva că Tărăcilă s-a întors în partid pentru vreo funcţie…Nici vorbă. …Aplauze… Doresc să fiu doar un simplu membru de partid care să îşi spună cuvântul atunci când trebuie, chiar în condiţiile enumerate de domnii primari Râjnoveanu sau Ţone când tinereţea unora a determinat unele acţiuni care nu au trebuit ca să se deruleze.

A doua chestiune. La momentul când s-a declarat acest provizorat la nivel judeţean, am revăzut datele statistice la nivel de judeţ. Impresionant…În Călăraşi la alegerile politice, au votat peste 52% din electorat. Atunci automat se ridică următoarea problemă…Dacă în urmă cu 4 ani, 52% dintre oameni au votat PSD-ul, de ce nu reuşim să menţinem aceşti oameni alături de noi, şi în alegerile locale, şi chiar alegerile europarlamentare. A răspuns preşedinta Roxana Paţurcă…că acest lucru poate fi făcut prin muncă şi responsabilitate. Noua conducere a furat startul, de acum peste 1 lună, şi a reuşit să facă ceea ce trebuia făcut de mâine încolo, respectiv zonarea judeţului, stabilirea de responsabilităţi pe zone, pe fiecare localitate, şi mai ales în perioada următoare până la nivelul secţiilor de vot. Să nu vă închipuiţi că bătălia cu liberalii va fi una uşoară. Nici vorbă…Ei au câştigat nu prin minte, ci prin bani….Aplauze…

A treia chestiune. Avem nevoie de unitate şi solidaritate. Pentru că altfel în această campanie care este atipică,PSD Central se va trezi din stânga atacat de un partid, iar din dreapta de mai multe partide. Dacă aceste atacuri ar fi democratice ar fi OK. În realitate, atacul dus împotriv partidului îl vizează direct pe preşedintele partidului. Motiv pentru care comunicatorii partidului sunt puşi în situaţia de a-l apăra şi a nu susţine propriile proiecte, foarte importante pentru ţară. Sunt convins că aţi reţinut această remarcă, pentru că noi trebuie să prezentăm cetăţenilor ceea ce face partidul nostru şi nu să apărăm de presiunile media făcute de ceilalţi competitori către conducerea partidului. Unii poate vor spune că sunt învechit. Vreau să vă asigur domnule preşedinte că în această nouă echipă, pe care am cunoscut-o de o perioadă scurtă de timp am încredere, nu îmi este ruşine şi vin cu toată sinceritatea alături de ei.