Dîlga: Ion Iacomi va finaliza curând construcția unei noi grădinițe. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

O nouă grădiniță va fi finalizată ăn această vară în sat Dîlga, com. Dor – Mărunt. Având o capacitate de 6 clase și anexe, aceasta este amplasată în spatele Școlii generale din localitate și va oferi condiții europene copiilor. Proiectul a fost realizat de Primăria Dor – Mărunt în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. Doar alte trei localități din județ au mai aplicat și au obținut finanțare pentru construirea a astfel de obiective de interes public. Lucrările au întârziat datorită faptului că 2 firme s-au retras din competiție și au abandonat lucrările. Acum lucrăm cu o firmă serioasă, preocupată. Verific personal stadiul lucrărilor ți pot să spun că în această vară vom da grădinița în funcțiune – ne spune bucuros primarul Ion Iacomi.

Satul Dîlga este în continuă modernizare și primarul Ion Iacomi nu poate fi oprit de la aceasta. Anul trecut a fost decisiv pentru primarul Ion Iacomi să demonstreze celor din Dor-Mărunt, Dîlga și Ogoru că și-a onorat promisiunile electorale făcute atunci când a candidat ca primar. După modernizarea localității prin asfaltarea  DJ 313 ( Comuna Dor Mărunt, Sat Ogoru ) pe o lungime de 1,1 km cu sprijinul Consiliului Județean Călărași prin Drumuri Județene pe 9 iulie au început lucrărilor de asfaltare a DJ 304 ( Dâlga – Plevna ) pe o lungime de aproximativ 8 km. În satul Dâlga, în vreme ce alți primari erau obsedați de campania la alegerile prezidențiale, primarul Ion Iacomi era prezent zilnic pe teren, acolo unde se asfalta. Strada Bisericii este asfaltată, iar cetățenii ies din curți să mulțumească primarului. Este un om de cuvânt și un foarte bun gospodar. Tot ceea ce promite, realizează, nu ne minte – spune un cetățean. Toți cei din familia Iacomi au ce lăsa în urma lor ca primari. Și Ion și Iulian au modernizat localitățile unde sunt primari. Sunt exemple de urmat și motive pentru ca noi să-i votăm în continuare ca primari – arată un altul. Mihai Tănase  mulțumește primarului nu numai pentru finalizarea asfaltării satului Dîlga. Un alt motiv este realizarea rețelei de apă…Maria CristinaAsa primar doresc tuturor comunelor chiar si oraselor sa aiba! Felicitari! Mariana StanCetățeni ai comunei Dor Mărunt, toate aceste proiecte, inclusiv cele din scoli, dovedesc competența și determinarea acestui om! Felicitări d.le primar!

Deschiderea anului scolar este o bucurie pentru primarul Ion Iacomi. Nu este marcată doar de întîlnirea cu cei dragi ci marcată de satisfacția lucrului bine făcut, durabil. Să lași în urmă lucruri bune este cel mai important lucru pentru un primar dar și ca om, în general. Nu fac asta pentru noi, ci pentru copiii noștri pentru generațiile ce urmează. Iacomi a mai realizat o grădiniță modernă pe banii guvernului, prin finanțare cu un proiect PNDL. În Dor Mărunt dotările sunt deosebite, aici descoperim un cabinet medical. 

Investiția în mobilier nou, în condiții moderne oferite copiilor preșcolari au atras atenția responsabililor din minister, pe care Iacomi i-a convins de utilitatea lucrărilor efectuate și necesitatea de a continua de a fi finanțate alte lucrări. 

Astfel, în comuna Dor Mărunt fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice,  Daniel Suciu a vizitat anul trecut . Scopul vizitei a fost de verificare a stadiului lucrărilor de modernizare a străzilor din comuna Dor Mărunt precum și stadiul lucrărilor de modernizare, reabilitare și extindere a Grădiniței Bărzeni, obiective de investiții finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Lucrările sunt în grafic. Săptămâna viitoare vom începe asfaltarea străzii Nicolae Bălcescu, cea mai lungă stradă din proiect (peste 2,6 km) iar apoi vom începe lucrările de pregătire a terasamentului pentru străzile din Dâlga. Domnul #VasileDanielSuciu ne-a asigurat de continuitatea finanțării proiectului de asfaltare și ne așteaptă să depunem următorul proiect de modernizare a străzilor, proiect pe care îl avem pregătit – spunea pe pagina sa primarul din Dor- Mărunt.

 

După modelul grădiniței din Dor Mărunt, în acest an și la Dâlga se va finaliza construcția modernă a unei grădinițe. Ion Iacomi nu crede numai în clădirea propriu zisă dar mai ales în investiția pentru mobilier modern, condiții igienice și de confort și  pentru tinerii din acest sat – pe care-i apreciază drept viitorul localității. La fel ca în Dor Mărunt se vor realiza încălzire cu centrală, va fi apă caldă permanent, în săli spațioase, bine aerisite și iluminate.