La data de 29.10.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a 3 inculpați (un cetățean albanez, un cetățean muntenegrean și un cetățean român), cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare.
Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că în intervalul mai 2023 2021 – octombrie 2023, inculpaÈ›ii constituiÈ›i într-un grup infracÈ›ional organizat, coordonat de către inculpatul de origine albaneză (recidivist, trimis în judecată la data de 27.01.2023, de către procurorii DirecÈ›iei de Investigare a InfracÈ›iunilor de Criminalitate Organizată È™i Terorism – Structura Centrală, pentru infracÈ›iuni similare https://diicot.ro/mass-media/3860-comunicat-de-presa-05-02-2023) au organizat activități de procurare, disimulare, transport, introducere È™i comercializare pe teritoriul României a unor cantități de droguri de mare risc, de ordinul kilogramelor (cocaină È™i heroină), utilizând un autoturism destinat acestei activități, care avea un compartiment special amenajat ascunderea drogurilor. Liderul grupului a procurat drogurile de mare risc din afara țării, cantitatea fiind disimulată în interiorul autoturismului, cu care, la 27.10.2023,  a pătruns în România inculpata de origine muntenegreană. Drogurile urmau să fie preluate, în scopul comercializării, de către inculpatul cetățean român, care deplasându-se cu un scuter, a realizat È™i escortarea autoturismului. Astfel, la data de 28.10.2023, inculpaÈ›ii au fost prinÈ™i în flagrant, după ce au introdus în România, în scopul comercializării, cantitățile de peste 4 kilograme de cocaină È™i aproximativ 10 kilograme heroină, droguri de mare risc, cu o valoare de piață de peste 880.000 euro. ÃŽn aceeaÈ™i zi, judecătorul de drepturi È™i libertăți din cadrul Tribunalului BucureÈ™ti a dispus arestarea preventivă a celor 3 inculpaÈ›i, pentru o perioadă de 30 de zile.  Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu poliÈ›iÈ™tii DirecÈ›iei de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul PoliÈ›iei Române. AcÈ›iunea a beneficiat de sprijinul DirecÈ›iei de Asigurare Logistică Integrată a Ministerului Afacerilor Interne, al poliÈ›iÈ™tilor Institutului NaÈ›ional de Criminalistică – PoliÈ›ia Română, al echipajelor canine din cadrul Autorității Vamale Române È™i al jandarmilor din cadrul DirecÈ›iei Generale de Jandarmerie a Municipiului BucureÈ™ti. Suportul de specialitate a fost asigurat de DirecÈ›ia OperaÈ›iuni Speciale din PoliÈ›ia Română. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile È™i garanÈ›iile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum È™i de prezumÈ›ia de nevinovăție.
Întâlnirea primarilor cu reprezentanții ANRE și ai furnizorilor/ distribuitorilor de energie electrică la sediul Consiliului Județean Călărași a constituit o oportunitate pentru primarul liberal Stanciu Gabriel din com. Dragalina să anunțe ceea
Monica Silvia Ceausescu primarul com. Cuza Vodă a ridicat problema fluctuaÈ›iilor de tensiune de la reÈ›eaua electrică ce a produs pagube cerând soluÈ›ii tehnice urgente. Și primarul Vasile Matei din com GrădiÈ™tea a susÈ›inut interpelarea acesteia indicÃ
Nicolae Rîjnoveanu a întrebat conducerea ANRE privind contribuÈ›ia comunei RoseÈ›i la proiectul pentru PUZ dar È™i pentru buna gestionare a banilor comunei pentru un proiect de parc fotovoltaic – necesar comunei.