Dichiseni. Primarul Radu Iulian descrie bucuria finanțării proiectului de gaze pentru localitate. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Radu Iulian, primarul com. Dichiseni și-a descris astăzi 7 februarie bucuria lucrului bine făcut. Aceasta înseamnă pentru el munca în echipa cu primari preocupați de soarta comunităților lor, cum ar fi primarul com. Jegălia, Vasile Aurel dar și primarul com. Unirea, Ciprian Olteanu. Experiența acestora în proiecte europene, motivată de dorința unanimă de a face lucruri bune s-a concretizat prin aprobarea finanțării unui proiect pentru o magistrală de gaze de va deservi cele trei localități.

Nu a fost ușor, a spus Radu Iulian care a menționat foarte buna colaborare cu primarul din Jegălia și pentru construirea în Dichiseni și Gâldău a unor grădinițe model de care comunitatea se bucură. La Dichiseni oamenii așeaptă intrarea în normalitate după terminarea stării de alertă. Suntem pregătiți să dăm în folosință Căminul Cultural din localitate pentru elevii din școli și nu numai. Vrem să creăm acolo spații pentru socializare, petrecerea timpului liber, evoluția unor echipe de dansuri populare.  Cetățenii se vor bucura și de sala de sport construită pentru aceștia. Ne orientăm către tinerii sportivi pe care vrem să-i promovăm…a declarat Radu Iulian…

Radu Iulian: Ne preocupă creșterea calității vieții în satele noastre și vom continua în acest an cu extinderea rețelei de canalizare. Noi am tot depus proiecte, am realizat documentații pentru acestea. Suntem cu populația sub 2000 locuitori. Asta ne-a afectat mereu la punctaj, dar nu renunțăm…Sperăm să obținem și noi de această dată finanțare pentru finanțare. Vrem să investim în creșterea calității vieții și privind potabilizarea apei care este dură și are nevoie de tratament. Avem apă curentă care satisface consumul populației. 

Radu Iulian: Cel mai important proiect este și terminarea asfaltării localităților. Mai este nevoie să asfaltăm vreo 7 km. de străzi. Căutăm surse de finanțare prin diferite linii, proiecte. La fel de important este să rezolvăm problema aruncării gunoaielor a deșeurilor acolo unde li se permite unor cetățeni. Aceasta va înceta prin controlul acestor activități. Avem prevăzute locațiile pentru a realiza platforme pentru gunoiul de grajd. Este nevoie și de un utilaj pentru transportul gunoiului de grajd, lucrărilor necesare. Vrem să realizăm puncte de colectare a deșeurilor și educarea cetățenilor.

Radu Iulian: La școli, chiar dacă s-a scumpit curentul electric încercăm să asigurăm condiții bune pentru educarea elevilor. Este sănătos să avem o colaborare bună cu școala, asta facem noi aici la Dichiseni. De aceasta se bucură întreaga comunitate, copiii…Ne consultăm reciproc cu cadrele didactice, nu acționăm pripit pentru a avea cele mai eficiente rezultate. Dezvoltarea comunității noastre depinde de noile tehnologii. Ne interesează realizarea unui parc de panouri fotovoltaice care să compenseze iluminatul public ori din consumul unor instituții. Așteptăm oportunitățile ce se vor crea prin luna mai pentru a depune documentația necesară…s-a tot amânat acest termen. Încercăm, după cum vedeți să accesăm fonduri financiare prin multe proiecte pentru dezvoltarea localităților noastre. Suntem ambițioși să facem lucruri bune și vom reuși…a declarat pentru Televiziunea Călărași, primarul com. Dichiseni, Radu Iulian.