Deputatul PSD Călărași Sorinel Vrăjitoru anunță alte lucruri bune pentru mun. Călărași.VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Proiectul de port turistic pentru agrement pentru ambarcațiuni ușoare a primit avizul pozitiv al Comisiei Tehnico- Economice și urmează a i se aproba fnanțarea prin minister. Investiția de 75 milioane lei, cca. 7.5 mil euro este cea mai mare investiție a guvernului PSD la Călărași.

 Port turistic de agrement. Sub alt nume, anume Parc pentru dezvoltare turistică și agrement este și un vis  al arhitectului Dorin Mitișor. Mai vechi. Nu se ştie forma de implemementare, sunt multe variante și un concurs de idei şi proiecte de arhitectură. Care cred că se vor limita la suma inclusă într-un proiect, pe care iată Consiliul Județean și Primăria Călărași l-au accesat. Cu greutate.

Iliuţă nu a stat mult la discuţii, l-am văzut pe teren printre oameni. Vrea pod, merge acolo, la faţa locului – spun salariaţii. Ne-a pus la muncă, rău de tot...spun tot ei. Avem un program încărcat, cu termene și responsabilități precise. Pe Iliuță nu putem să îl păcălimNu are stare, şi nu se compară cu Filipescu continuă alţii, făcând referinţă de ce Iliuță schimbă pe unii puturoşi şi pune oameni dornici de muncă, tineri pregătiţi în locul lor.

PSD Călărași a adus la discuţii, de mai multe ori,  și pe specialiștii lor din multe Instituţii. S-au cerut și s-a obținut voturile consilierilor de la toate partidele pentru un schimb de teren, unde urma proiectul de port turistic, gândit de Vrăjitoru și Georgescu ca Danube Park… Nu a fost ușor să arate ce intenții au cei din echipa Iliuță, mai ales când au aflat de la PSD că pot beneficia de bani de la guvern pentru dezvoltarea județului…Începutul a fost greu. Adică terenul de la Plaja Tineretului și până faleza actuală au trecut de la județ la Primăria Călărași. Este cel mai ambițios proiect a spus Marius Dulce, lider al organizației PSD Călărași, iar noi vom susține proiecte de acest fel, care sunt adresate Comunității noastre, pentru că vrem binele ei de la oricine ar propune asta… Se vrea o altfel de plajă a Tineretului, una publică cu o faleză care să înceapă de la Podul 4, si care să continue până la Podul  de pe aşa zisul lac de agrement. Discuţii…

Trambuline pentru sărituri în apă, lagună artificială, debarcader, iluminat și pază. Ceva modern, care include și reabilitarea falezei până la zona 2 macarale către silozul construit de nemţi în război? Vestiare, duşuri şi closete la Plaja Tineretului? De necrezut…Da, se poate… Sunt zvonuri care se vor confirma în realitate, spun purtătorii de cuvânt, noul arhitect Laurenţiu Samoilă, directorii direcţiilor de specialitate din Primărie, sau Consiliul Județean – abordaţi pe furiş.

Nici fruntaşii de la partidele politice locale nu cred în minuni, gândindu-se la proiectul pe care vrea să şi-l asume Iliuţă, dar mai ales la voturi…. Oamenii, tinerii în special, adoră ideea. Chiar nu le vine să creadă că există oameni, politicieni locali care vor un altfel de oraş. Vrem un oraș modern, civilizat, spun ei. Ne înghesuim la o piscină privată unde ne îmbăiem în urina și fecalele unora… Vrem și noi o plajă modernă, un port și să practicăm sporturi nautice. De aia avem apa care curge pe lângă orașul nostru de secole. Dau exemplul parcului din Silistra, construit de-a lungul Dunării. Ceva remarcabil…Un loc de agrement și turism pe care bulgarii știu să îl promoveze de zeci de ani.

Proiectul se adresează dezvoltării turismului dar și altor oportunități de afaceri.  Deputatul PSD Vrăjitoru, cel care a gândit acest proiect într-o formă de pe vremea când era consilier județean împreună cu Bogdan Georgescu, vrea să își vadă visul cu ochii. Senatorul PNL Răducu Filipescu care era atunci președinte al Consiliului Județean s-a opus acestui proiect, având alte priorități, cum ar fi acea clădire minunată a Bibliotecii Județene și alte chestii@socoteli. Vasile Iliuță și echipa sa au reinventariat toate proiectele valoroase și le-au dat curs pentru a contribui la dezvoltarea județului. O altă ambiție a deputatului PSD este obținerea avizelor pentru începerea construcției pasajului de la Drajna. Iată ce ne declară acesta VIDEO…

CMF 41190008