PSD Călărași/ deputat Bîrcă Constantin despre demersurile pentru reabilitarea sistemului de irigații Mostiștea, legea arendei și plata subvențiilor. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Vizita ministrului agriculturii Barbu Florin la Călărași astăzi 14 noiembrie a fost și pentru deputatul PSD călărășean Bîrcă Constantin o oportunitate de a se adresa fermierilor prezentând problemele acestora și soluții pentru rezolvarea unor deficiențe. Vizita de la Vlad Țepeș a fost ocazia de a verifica reabilitarea sistemului de irigații. A indicat demersurile social democraților pentru a se reabilita și sistemul de irigații Mostiștea care va deservi localitățile Dor-Mărunt, Lehliu Gară. Deputatul și-a exprimat convingerea că documentația este favorabilă pentru a se începe lucrările în curând. 
Necesitatea dezvoltării sistemului de irigații este necesară pentru combaterea efectelor secetei. Deputatul a vorbit despre vizita la o fermă de vaci unde s-au implementat proiecte ce trebuie urmate și de către alții. Totodată s-a descris și vizita la o fermă Avicola. Deputatul s-a axat asupra legii arendei care dorește a fi trecută deși  termenul de derulare a contractelor de arendă nu este cel dorit. Privind plata avansurilor de către APIA. Plata finală a subvențiilor se va realiza până la sfîrșitul acestui an a arătat deputatul Bîrcă, încrezător în faptul că 2024 poate fi un an mai bun din punct de vedere al precipitațiilor.