Deputatul A.U.R. Dumitru Coarnă pătrunde pe o proprietate a C.J. pentru a prezenta adevărul despre îngroparea a peste 6100 porci lângă un cartier rezidențial

You must need to login..!

Embed Code

Deputatul A.U.R. Dumitru Coarnă a pătruns astăzi pe o  proprietate publică a C.J. Călărași respectiv în fostul poligon, transformat acum în groapă comună pentru porcii bolnavi de pestă. Coarnă a arătat că locația nu este păzită, porțile erau deschise și se putea permite accesul oricui să dezgroape porcii uciși, îngropați la cca 50 metri de locuințe. A descris încălcarea tuturor normelor sanitar veterinare și punerea în pericol a sănătății oamenilor. Responsabil este DSVSA și Prefectura Călărași care a aprobat îngroparea în acea locație.

 VIDEO

El a filmat starea jalnică abandonul locației plină de buruieni, degradată. A indicat că va face plângere penală și interpelări. Ajuns la fața locului el a indicat că aproape de suprafața solului au fost îngropați mii de porci aparținând unei societăți. A arătat care este interesul îngropării pe domeniul public lângă un cartier rezidențial. Coarnă a filmat mormanul de pământ aruncat peste o folie care astupă o groapă comună a mii de porci. Locația este lângă drumul de acces în cartierul rezidențial nord/ către șoseaua Călărași – Slobozia.

 VIDEO

 VIDEO