Deputat Coarnă Dumitru: Am votat împotriva creșterii salariilor primarilor, președinților de CJ. De creștere trebuiau să beneficieze profesorii, militarii, polițiștii, etc. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Săptămâna grea, de muncă pentru cetățeni marcată de deputatul independent Coarnă Dumitru. Acesta a votat împotriva creșterii salariilor primarilor și a președinților de Consilii Județene. Avem în vigoare legea 153/ 2017 care reglementează zona publică de salarizare. Corect era ca de această creștere să beneficieze toți acești salariați din zona publică, profesorii, militarii, polițiștii, auxiliarii din zona de poliție, învățământ și nu doar primarii și președinții de CJ. Decizia celor ce au fotat a fost influențată politic și nu juridic. Ea se datorează fricii politicienilor și este un motiv de a încuraja pe primari salarial, crezând că aceștia îi vor salva și vor câștiga alegerile din 2024. 
Important era reglementarea pieței de energie și să se reducă prețul la energie elecrtrică, carburanți, gaze față de prețul de piață. Nici primarii și nici vecinii primarilor nu-i va salva pe politicieni în 2024 dacă nu vor lua măsurile astea. Lucrurile sunt simple. Și lefile privind pensiile militare, ale polițiștilor sunt uitate, nu sunt actualizate în raport cu inflația. 20 – 25% dintre aceștia s-au pensionat cu pensii de 2000 -2500 lei prin anii 2000. Pensiile trebuie corelate cu creșterilor dar politicienii nu au depășit bariera omului de stat. Au uitat să se gândească la viitoarele generații și se gândesc doar la ei. 
Referința la salarizarea europeană invocată de PSD nu se poate produce. Salariul de bază trenuie majorat și în sectorul privat a spus Coarnă făcând referință la salarizarea din alte țări. Primarii nu trebuie să primească mai mult ca restul populației. Cei 10% propuși de PSD pentru a crește salariile este insuficientă mult față de puterea de cumpărare care a scăzut extrem de mult și raportat cu inflația oficială de vreo 15%. Este vorba de inflația oficială comunicată de stat prin INS și nu de cea reală. Pensiile ar fi trebuit să crească cu minim 20 -25%. Politicienii procedează deocamdată la majorarea prețului facturilor, permit asta prin tot ceea ce fac – a arătat Dumitru Coarnă.