Curcani: se continuă dezinfectarea străzilor și ajutorarea cetățenilor…VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Primar Aurică Gazu: în comuna Curcani, încă de la declararea Stării de urgență s-a acționat cu materiale dezinfectante pentru spălarea șoselelor din localitate. S-au folosit soluții concentrate de cloramină printr-o firmă autorizată. Am făcut o improvizație foarte eficientă respectiv am montat o țeavă montată în fața mașinilor de dezinfecție, am montat pompe pe acestea și bazine din care se împrăștie soluția. Anul trecut am cumpărat 2 atomizoare pentru dezinsecția localității, pe care le folosim eficient și la dezinfectare.   

La nivelul Primăriei s-a realizat un serviciu de permanență, 24 ore din 24 spune primarul Aurică GazuLa solicitările telefonice ale cetățenilor intervenim și ne deplasăm pentru a le duce alimente. Echipa formată la nivelul Primăriei le cumpără alimentele comandate de aceștia și se deplasează la domiciliul acestora, echipați sanitar cu măști și mănuși de protecție. Inclusiv eu, am fost și am dus astăzi apă plată, pâine, lapte locuitorilor care au solicitat, respectiv la peste 100 persoane izolate. Avem 30 de persoane care s-au întors din alte țări. Avem o relație foarte bună cu Poliția din localitate, colaborăm foarte bine cu aceasta… Ne deplasăm atât noi cât și dumnealor cu portavocea prin localitate iar cu sloganul nostru, prin implicare în folosul cetățenilor i-am convins să respecte regulile impuse de starea de urgență. Vrem să nu avem necazuri, aici în Curcani, de aceea ținem aproape de oameni, le venim în ajutor și colaborăm cu Instituțiile Statului – a spus primarul Aurică Gazu, făcând un apel la responsabilitate civică și respectarea regulilor de igienă și protecție a populației.

Proiectele noastre continuă, și de aceea trebuie să anunț pe cetățeni că lucrările de asfaltare a 4,5 km străzi sunt în derulare. La fel și lucrările la rețeaua de canalizare. Primăria Curcani se ocupă de administrarea localității, de aprovizionarea cu apă și potabilizarea acesteia, de aprovizionarea cu energie electrică și de ridicatul deșeurilor menajere – a încheiat primarul Aurică Gazu.