Consilierul Dumbravă indică practicile nelegale ale Ecoaqua și acțiunea sa în Instanță împotriva acesteia. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Virgil Dumbravă este unul dintre consilierii județeni PRO ROMÂNIA, campion în lupta împotriva nedreptăților și abuzurilor. A impresionat prin seria de interpelări adresate Consiliului Județean Călărași privind nelegalități comise la S.C. Ecoaqua Călărași. Astăzi 11 iulie a prezentat activitatea sa privind pierderile de 56% înregistrate de societate. Nu a primit la interpelările sale un răspuns cu un program concret pe care directorul Eduard Grama și le propune pentru redresarea acestei societăți. Urmare a interpelărilor sale s-a trezit cu un control de la Ecoaqua – pe care îl apreciază abuziv, drept o intimidare a sa. Mai mult, consilierul a apreciat drept umilitoare acțiunile prezentate de Grama într-o conferință de presă la adresa sa, urmând a se adresa Justiției. 

A vorbit despre onoare și demnitate pe care vrea să i se respecte. Trecerea în regim de paușal a consumatorilor care au contor este ilegală. Mai mult, el a raportat la prevederile legale lipsa răspunsurilor primite de la Ecoaqua. A apreciat drept un mare abuz aceasta dar și modificările pe hârtie ale indexului toate indicând un abuz în serviciu în formă continuată – a apreciat consilierul

A indicat că lunar li se aduc prejudicii cetățenilor din mun Calarasi de cca.300 000 lei. Prin ordinul de a se modifica cifre se indică fapte voite și cineva va trebui să răspundă pentru asta. La o regularizare aceste consumuri trebuie facturate către cetățeni, pentru că modul de facturare și hotărârea de consiliu local nr 30 / 2010  nu au fost abrogate. Nici contractele nu au fost modificate.

Cetățenii se vor trezi pe facturi cu sume foarte mari pe care vor trebui să le plătească. Am cerut a se lua măsuri dar s-a făcut Poliție politică. Arăt că această societate trece la paușal ilegal mulți cetățeni din Călărași. Prin paușal se impune un consum fără a exista o evidență privind numărul de locatari din apartamente. Conf. legii 241, a regulamentului acestei societăți rezultă că trecerea la paușal nu este posibilă dacă există contorizare în imobil. 

Dumbravă a dat exemplul celor plecați în concediu sau din țară cărora nu li se fac citiri și nici regularizări, fiind trecuți la paușal. Soluția putea fi facturarea în acest caz după un istoric, tot pe bază de index care se va regulariza la venirea în imobil. Consilierul și-a motivat intervenția raportat la legi dar și practica din alte localități unde sistemul paușal practicat la Călărași nu există. El a apreciat intervenția în acest sens a consilierilor locali PNL Călărași prin consilierul Viorel Ivanciu care de 4 ori a cerut explicații de la Ecoaqua prin primarul Marius Dulce – fără a primi vreun răspuns.