Consilierul Dumbravă arată cum sunt înșelați cetățenii în continuare de către Ecoaqua. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Consilier județean Virgil Dumbravă: Părerea mea este că dl. Grama va duce societatea Ecoaqua spre faliment și va aduce multe pagube financiare cetățenilor mun. Călărași. Cetățenii pot fi nevoiți să plătească sume foarte mari de bani datorită iresponsabilității acestui domn director. Acest coeficient de repartiție a produs această situație. De doi ani am dat soluția de a muta repartitorii lângă contorul principal dar acest domn director a declarat că a eliminat acest coeficient de repartiție. În fapt aceasta nu s-a realizat și produce prejudicii societății și cetățenilor – a arătat Dumbravă explicând schematic diferențele produse. 
Repartiția pierderilor nu era corectă ci proporțională cu cei care consumau mai mult și plăteau din aceste pierderi. Prin hotărârea sa Grama a dispus ca diferența înregistrată dintre contorul societății și repartitorii dintre apartamente să fie zero. De fapt coeficientul nu s-a eliminat…Pentru ca diferența să fie zero, înseamnă ca cetățenii și societatea trebuie să citească contorii în aceeași zi la aceeași oră. În discuție intervine și clasa de precizie a contorilor care nu este aceeași. Pentru că citirea nu se putea modifica, dl director s-a gândit să modifice consumul înregistrat pe contorul principal al Ecoaqua, astfel încât de 3 luni se modifică citirea indecșilor.
Situația este extrem de gravă. Modificând voit, cu intenție, trecând în documente un alt index decât cel real, astfel încât diferența să fie zero, se acumulează în fiecare lună cantități importante de apă, nejustificat. Ele vor trebui să fie la final plătite de către cetățeni și societate a spus Dumbravă dând exemplul unei scări de bloc. Diferențele înregistrate de contorul principal la sfârșitul unei luni cu cel de la începutul lunii următoare nu este același. De la o lună la alta se acumulează cantități importante. Consumurile dispar printr-un fals, prin falsificare a citirii indecșilor. Se aduce prejudiciu la nivelul unei scări de bloc.
Este grav că indexul la final de an al contorului principal nu poate fi schimbat. Atunci indecșii de la început de an trebuie să fie corelat cu cel de la sfârșit și în concordanță cu consumurile repartitorilor. Asta nu va fi posibil. Vor plăti cetățenii. Pentru că de fapt nu s-a eliminat coeficientul de repartiție. Se vor trezi cu metri cubi de plată, ori ei ori societatea – a spus Dumbravă, indicând prostia ieșită din comun a directorului Grama care în opinia sa nu ar mai avea ce să caute în această funcție. Dumbravă a calculat că după schema sa se aduc prejudicii de cca 300 000 lei/ lună – la nivelul mun. Călărași. 
Reglarea consumului de pe contori nu va fi posibilă cum se face pe hărtie…Cantități mari sunt nejustificate. Diferența va fi plătită de cetățeni pentru că HCL 30 / 2010 nu a fost anulat. Hotărârea de consiliu a prevăzut introducerea coeficientului de repartiție. El nu poate fi scos după voința directorului Grama ci prin anularea actului legislativ. Aceasta nu s-a realizat. Vom plăti cantități mari de apă – a spus Dumbravă indicând inconștiența ieșită din comun a directorului Grama. 
Totodată consilierul a arătat că facturarea la paișal nu este legală, conform contractului care nu se poate rezilia unilateral. Plățile se pot face tot prin aprecierea consumului, și tot prin index.  Totodată Ecoaqua este obligată să citească contorii și să clarifice consumul real. Trecerea la facturarea paușal este ilegală. Repartitorii dacă nu sunt sigilați, la efectuarea lucrărilor de reparații. Este ilegal ce face Grama, să treacă la paușal un contor care a fost desigilat – a indicat Dumbravă. Conf. contractului au obligația de a verifica anual contorii. Aceasta nu s-a realizat. Nu s-au remediat problemele de peste 1000 apartamente trecute ilegal la facturarea prin paușal.