Comuna Borcea: Primarul Nedelcu Pațurcă Aniel își prezintă preocupările pentru sănătatea populației și dezvoltarea localității…

You must need to login..!

Embed Code

Primarul comunei Borcea, ing. Nedelcu Teodor Aniel Pațurcă a îndemnat astăzi 19 martie 2020 pe cetățeni  la responsabilitate civică la respectarea măsurilor de igienă adoptate de Comitetul local pentru situații de urgență, prezentate la televiziunea locală LYL Tv. din Borcea, și afișate la avizierul Primăriei cât și pe ușile principale de acces ale Instituției. El a descris o foarte bună colaborare cu Instituția prefectului – căreia i-a mulțumit, cu DSP sau alte Instituții ale Statului cu responsabilități pentru prevenirea și combaterea actualei epidemii cu noul corona virus.

Prin Postul de Poliție Borcea și Instituțiile abilitate au fost izolate la domiciliu persoanele care au venit din Italia. Barurile și discotecile sunt închise iar personalul Primăriei lucrează cu echipament de protecție adecvat. Proiectele Primărie Borcea continuă. De mâine în localitate se va începe asfaltatul. Mai avem 20 de ulițe mici, înfundate, adică cca 5% din total străzi. Pentru că restul de 95% străzi au fost asfaltate…Se continuă proiectul de introducere în localitate a gazelor naturale, se realizează șanțurile de captare a apei din cadrul proiectului de extindere a canalizării, și acționăm acolo unde apa pluvială intră în curtea cetățenilor. Continuăm curățenia de primăvară, ca în fiecare an prin văruitul arborilor, întreținerea zonelor verzi dar și prin cu plantatul a 1000 pomișori specia tei dar și  brăduți…spune primarul.

 

Viceprimarul venit de pe teren în timpul interviului  confirmă că situația privind prevenirea și combaterea epidemiei este sub control. Sunt pregătiți cu materiale, cu dezinfectant și resurse pentru a interveni acolo unde se impune. Este un ajutor foarte bun alături de echipa primarului… Aniel Nedelcu Pațurcă: Doar cu calmitate și responsabilitate putem trece peste această încercare a vieții. Noi românii am trecut prin multe situații grele. Nu trebuie ca românii să își piardă încrederea în Autorități și Dumnezeu, dar mai ales în propriile sale forțe…Să ne ajute Dumnezeu, și Dumnezeu să ocrotească comuna Borcea!…a încheiat primarul Nedelcu Teodor Pațurcă.