Comercianții nemulțumiți de la Bazarul din Călărași au venit la Primărie. Iată de ce…VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

La sfârșitul întîlnirii cu comercianții, viceprimarul Buzea le-a spus că nu vor fi mutați și le-a cerut să își amenajeze tarabele, pentru că își vor relua activitatea. Detalii VIDEO.

 

Astăzi 30 aprilie 2020 la orele 07.30, comercianții din Bazarul Călărași au venit nemulțumiți la Primăria Călărași, pentru a-i cere primarului Drăgulin să li se redeschidă piața. Aici ei au fost așteptați de către viceprimarul Buzea Romeo. Comercianții au cerut redeschiderea Bazarului Călărași arătînd că nu mai au surse din ce trăi, iar unii spunând că au marfă nevândută de anul trecut. Au arătat că au familii de întreținut și că administrația piețelor vrea să profite de pandemie pentru a-i muta și le demola piața. Un reprezentant al acestora i-a arătat lui Buzea că primarul i-a mai păcălit și pe alți comercianți și i-a mutat pentru a demola acum 2 ani Piața Mare, fără a construi ceva în locul ei.

Vizibil de iritat de prezența presei, pe care de altfel o folosea atunci cînd era în așa zisa Opoziție pentru a denunța starea jalnică a orașului administrat de liberali, viceprimarul Buzea a urlat către cetățeni de pe scările Primăriei ca să plece din parcarea acesteia. Buzea a spus că Bazarul dacă va fi deschis acum este nelegal. La întrebarea presei de ce este nelegal nu a vrut să răspundă. El a spus că interesul Primăriei este ca acești comercianți să muncească pentru a-și plăti taxele și impozitele. Astăzi, prin ceea ce s-a hotărât la nivel central, va trebui ca mai devreme sau mai târziu să le dăm drumul la Bazar a spus Buzea. Acesta a întrebat revoltat pe comercianți care dintre aceștia a chemat presa să relateze despre problemele comercianților…El a acuzat redacția noastră, că nu suntem corecți, iar un rrom care era în apropierea acestuia a cerut să închidem aparatul (filmarea deranja).Totul pentru că redacția noastră a refuzat să prezinte cum rromii din Călărași nu sunt primiți în unele localuri publice, competența legală fiind a altor autorități. La insistența noastră rromii prezenți au refuzat și de această dată să pronunțe numele acelor localuri publice…Buzea a profitat de intervenția acestei persoane de încredere pentru a instiga pe cetățeni împotriva redacției noastre și a cere plecarea din piața Primăriei. Buzea a spus că redacția noastră a făcut din astfel de știri numai propagandă PSD, partid pe unde Buzea a trecut în voiajul său politic pentru a ajunge azi viceprimar. Buzea a fost exclus din PSD cu 33 de voturi pentru si unul singur impotriva. Excluderea vine in urma prejudiciului de imagine pe care Buzea l-a adus formatiunii, in urma interventiei pe care acesta a avut-o la o emisiune televizata pe un post national. De aici și aversiunea acestuia de astăzi la adresa acestui partid.

Buzea nu a vrut să răspundă dacă vor fi demolate magazinele comercianților din piața Bazar, deși primarul Drăgulin – pe care îl servește astăzi atât de loial…a spus de nenumărate ori că după Paște, mai precis după 1 Mai va demola Bazarul. Comercianții au întrebat dacă este adevărat că vor fi mutați și demolat Bazarul, arătând că nu mai pot suporta financiar mutarea în alt amplasament din cauză că au avut afacerea închisă mult timp. Comercianții au recunoscut că li s-a spus că după 15 mai vor fi mutați în alt amplasament. Nu au surse de venit, și nu pot să își platească facturile. Nu mai au cu ce să își întrețină copiii și nu mai pot suporta alte 1-2 luni această mutare…Buzea nu i-a lăsat pe comercianți să vorbească și i-a gonit din piață pe comercianți.

A zis că va veni la ora 10 la Piața Bazar unde va vorbi doar cu doar 2 reprezentanți. Comercianții nu au încredere în doar 2 reprezentanți. Buzea le-a promis la comercianți că nu vor fi mutați. La ora 10 Buzea a venit împreună cu directorul de la administrația piețelor și cu consilierul Palazu. Buzea le-a spus la comercianți că nu vor fi demolați și le-a cerut să își amenajeze tarabele actuale pentru a-și putea relua activitatea. În paralel cu aceasta, sub anonimat comercianții spun că administratorul piețelor din Călărași le-a spus că vor fi demolați, pentru că deja este procedura de achiziții a lucrărilor în derulare pe SICAP. Ei au indicat și prezența unor afișe lipite de Primărie pe blocurile unde se va muta piața prin care aceasta își cere scuze pentru disconfortul produs locatarilor timp de 6 luni.