Comercianții de la Bazar s-au mutat provizoriu. Iată ce fel de bazar va construi Primăria Călărași… VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Potrivit informărilor venite de la ing. Manea Vasile/ Administrația Piețe, Târguri și Oboare din cadrul Primăriei Călărași, investiția este estimată la peste 53 de miliarde de lei vechi. Construcția se va dezvolta pe parter și va avea dimensiunile în plan de 40,80×40,86 m. Suprafața construită va fi de 1667,09 mp iar cea utilă, de 1603,75 mp. Imobilul va avea destinația de spațiu comercial cu suprafața de 1549,42 mp, format din 87 de spații comerciale. Până la finalizarea proiectului comercianții își vor desfășura activitatea în Bazarul temporar, amplasat pe strada Trandafirilor, în imediat vecinătate a vechiului Bazar.

Încă de acum 4 ani Dulce a cerut ca să li se asigure comercianților demolați condiții, pentru ca acolo unde să fie mutați provizoriu câteva luni să aibă toalete, apă, asigurate condiții pentru depozitarea deșeurilor. Nu putem să mutăm acolo oamenii în aer liber fără a li se asigura condiții, spunea Dulce în interpelările sale când era consilier local. El a cerut insistent ca pe locația unde s-au demolat garajele – multe amplasate nelegal- să se pietruiască și să se asfalteze, astfel încât locația să poată fi folosită și după mutarea în noua construcție a Bazarului pentru alte activități, cum ar fi târgurile de produse sau de Mărțișor care an de an blocau circulația și ocupau parcările din zona Orizont. Dulce a mai cerut atunci responsabililor din Primărie să nu neglijeze pe locatarii de la blocurile D25, D 26 din zonă care sunt obligați să suporte disconfortul dar și reducerea locurilor de parcare, cerând realizarea de parcări – un lucru de care actuala administrație este preocupată. Iată ce spunea acum 2 ani Marius Dulce ( LINK): Am risipit 3 milioane de lei pentru a realiza un bazar care nu se poate faceNu s-a făcut nimic până la sfârșitul anului trecut. Mai mult…Primăria a mutat acele garaje, în loc să încaseze banii de care avem mare nevoie. S-a realizat un teren viran unde oamenii își parchează mașinile prin noroaie. Pentru realizarea acolo a unui Bazar, trebuia realizat un studiu. Trebuia realizat un amplasament, se pietruia, se realiza o asfaltare fină, pentru viitorul bazar. Oamenii puteau să parcheze civilizat, și curat în această perioadă autoturismele. Am spus clar că acolo vor fi probleme atât după ce se va termina bazarul, dar și după ce se va muta acesta. Multe au fost interpelările PSD pentru realizarea unui Bazar modern ( LINK )

 VIDEO ( acum 2 ani în Consiliul local)

Un rol important l-a avut și publicația noastră, care a răspuns solicitărilor multor comercianți care s-au săturat de condițiile insalubre din fosta piață Bazar care acum se demolează. Era descris efortul comercianților de a realiza tot felul de acoperișuri și improvizații din folii de polietilenă, plăci de tablă sau cartoane pentru a se adăposti de intemperii. Iată că în sfîrșit bazarul insalubru a fost demolat. În locul lui se va construi ceva modern…

Manea Vasile: Valoarea obiectivului de investiții este de: 5.389.649,74 lei (TVA inclus). Construcția se va dezvolta pe parter și va avea dimensiunile în plan de 40,80 x 40,86 m. Înălțimea totală va fi de 6,45 m iar cea liberă de 4,00 m. Suprafața construită = 1667,09 mp. Suprafață utilă = 1603,75 mp. Construcția va avea destinația de spațiu comercial cu următoarea compartimentare funcțională: spațiu comercial cu suprafața de 1549,42 mp format din 87 spații comerciale; centrală termică cu suprafața de 12,67 mp; – T.E.G. + spații servicii cu suprafața de 6,33 mp; grup sanitar pentru persoane cu handicap locomotor cu suprafața de 4,80 mp; grup sanitar bărbați cu suprafața de 8,74 mp; grup sanitar femei cu suprafața de 9,79 mp; spațiu administrativ cu suprafața de 12,00 mp.