Com. Vlad Țepeș are un nou primar. Marian Iliuță a depus jurământul. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Astăzi 30 oct. 2020 noul primar Marian Iliuță(PSD) a depus jurământul. Din partea Prefecturii Călărași a asigurat delegat Savu Gabriela. Ceremonia a avut loc cu întârziere de 30 min. față de ora planificată pentru a-l aștepta pe subprefectul Stan Ion. Marian Iliuță l-a înlocuit pe Constantin Mihalache, un primar care timp de 4 mandate nu a reușit să asfalteze deloc localitatea, deși guvernul PSD a oferit pe tavă finanțare pentru toate localitățile care au solicitat prin proiecte PNDL. Astfel, com. Vlad Țepeș nu se poate compara din cauza degradării cu nici o altă localitate din jud. Călărași.

Evenimentul a fost asigurat de decanul de vârstă ales dintre consilierii locali și cel mai tânăr consilier. După ce secretarul comunei a citit documentul definitiv al Instanței de validare a listei de consilieri locali, aceștia au depus jurământul. A urmat cu depunerea jurământului de către noul primar. Marian Iliuță a fost răsplătit cu un ropot de aplauze, iar localnicii în vârstă i-au oferit trandafiri. Ei și-au reconfirmat încrederea în noul primar, despre care au afirmat că are foarte mult de muncă în localitatea unde PNL a fost departe de problemele lor.

 Depunerea jurământului de către noii consilieri. VIDEO

După depunerea jurământului, primarul a mulțumit cetățenilor pentru încrederea ce i s-a acordat și le-a promis că își va respecta toate angajamentele. Urmează o perioadă de muncă a spus acesta indicând proiecte de asfaltare, de extindere a rețelei de apă și canalizare, introducerea a gazelor în localitate. Prioritare sunt reabilitarea parcurilor și localității degradate sub administrația liberală, salubrizarea localității de gunoaie… s-a exprimat noul primar cu încredere în echipa de consilieri locali cărora le-a cerut să îl susțină pentru binele și dezvoltarea localității.

La eveniment a participat Samoilă Ion, reprezentant al PSD Călărași, deputații Sorin Vrăjitoru, Cristian Sefer, dar și noii candidați, respectiv cel mai probabil viitorii deputați ai PSD Călărași Dumitru Coarnă și Bîrcă Constantin. Aceștia au prezentat buneleintenții pentru dezvoltarea localităților din tot județul Călărași și în special a celor unde administrația liberală nu s-a implicat pentru rezolvarea unor probleme locale. Ion Samoilă a arătat că vremea luptelor politice s-a terminat pentru consilieri. Aceștia trebuie să concure pentru dezvoltarea localității prin implementarea proiectelor prezentate de noul primar. Echipa Vasile Iliuță va coordona toate eforturile acestora, cu sprijin de specialitate juridic, economic dar mai ales proiecte.

 

Coarnă Dumitru și Bîrcă Constantin au declarat că vor avea și aceștia ca prioritate în viitorul Parlament îmbunătățirea legislației, adaptarea acesteia prin simplificare nevoilor cetățenilor, pentru prosperitatea și bunăstarea acestora. Ei și-au declarat orientările principale ale PSD – un partid care a fost și va fi mereu aproape de oameni.

Bîrcă Constantin a arătat că nu este întâmplător numele de Iliuță purtat de noul primar dar și de  președintele Consiliului Județean. Este vorba de oameni serioși, buni profesioniști care au demonstrat că pot face multe lucruri bune pentru oameni. Lăsând la o parte adversitățile politice, noii consilieri sunt obligați să concure pentru dezvoltarea localității. Pentru că ei, viitorii parlamentari vor avea grijă la legislația de calitate ce urmează…