Com. Unirea: Lucrările la bazinele de apă și consumurile mari creează unele nemulțumiri. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Despre cum arată com. Unirea o spun chiar cetățenii…

Comuna Unirea are cea mai potabilă apă din pânza de apă freatică din județ și apa este totodată cea mai ieftină din județ, respectiv 1, 1 lei/ metrul cub. În condițiile reparațiilor efectuate la bazinele de apă dar și a consumurilor foarte mari ale unor cetățeni care folosesc apa pentru stropit grădinile, mulți locatari sunt nemulțumiți. Ei indică că din cauza opririi apei sunt nevoiți să se spele noaptea târziu. În timp ce unii înțeleg aceste măsuri, alți cetățeni îl contestă pe primarul Belu.

Oamenii sunt pretențioși, pentru că se așteaptă ca și comuna lor să arate ca Jegălia sau Roseți. Chiar și cei la care primăria a cosit recent în fața caselor vor mai mult de la primar privind amenajarea zonelor verzi. Problema lipsei presiunii la apă în Unirea nu a venit singură, unii cetățeni fiind informați de arderea unui transformator de putere din care cauză apa nu a putut fi pompată. Unii cetățeni prezintă unii critic, alții acceptă activitatea primarului Belu așteptând de la acesta însă o mai mare implicare privind continuarea pietruirii localității dar mai ales a asfaltării.

În aceste condiții Primăria Unirea efectuează în prezent în cadrul unui proiect repararea de urgență a drumurilor pietruite. Marea nenorocire este lipsa fondurilor financiare pentru asfaltare, Unirea fiind și ea alături de multe alte localități la rând pentru primirea banilor la la FNDI, bani care se pare că se vor transfera către o altă finanțare respectiv la PNDL 3. Locuitorii din Unirea așteaptă de la viitorul primar, indiferent care va fi să finalizeze canalizarea în localități și să introducă gazele naturale. Ei dau exemplul com. Borcea și Roseți care încep astfel de proiecte. Privind receptivitatea cetățenilor de către salariații primăriei, cetățenii nu indică un comportament anormal, ci corect, indicând că funcționarii le vorbesc respectuos, chiar dacă problemele furnizării apei îi irită foarte mult. VIDEO