Com. Ștefan Vodă are alt primar. Ionel Zardova și consilierii locali au depus jurământul. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Astăzi 27 oct. 2020, reprezentantul guvernului României a asigurat prin delegatul Prefecturii Călărași investirea noului primar al com. Ștefan Vodă, Ionel Zardova/ PSD. Consilierii locali au depus împreună cu noul primar jurământul, iar predarea autorității administrative a avut loc cu demnitate din partea fostului primar Avram George. Acesta a predat eșarfa noului primar. Ionel Zardova a mulțumit cetățenilor și le-a cerut consilierilor aleși implicare totală. Din partea Consiliului Județean a asigurat consilierul județean Marin Cristian, tânărul de al cărui nume se leagă câștigarea competițiilor electorale de către PSD în multe localități.

 Ionel Zardova începe oficial activitatea de primar al com. Ștefan Vodă

Pentru că va urma o perioadă de multă muncă a spus el, este necesar să ne consultăm cu cetățenii iar proiectele noastre să nu rămână pe hârtie așa cum au fost ci să le regăsim în realitate. Zardova are ambiția de a scoate această localitate din situația subdezvoltării. El vrea să termine asfaltarea de calitate a localității, să realizeze extinderea rețelei de apă, o rețea de canalizare. Importante sunt facilitățile pe care primăria trebuie să le asigure investitorilor sau fermierilor, crescătorilor de animale, pentru crearea de locuri de muncă, în special pentru tinerii care trebuiesc să se întoarcă acasă. Acordarea de locuri de casă pentru aceștia, implicarea localității în proiecte europene destinate relansării social-economice vor fi calea de urmat. Prioritare sunt curățenia în localitate, administrarea eficientă a spațiilor publice și a Căminului Cultural unde lacătul trebuie dat jos și activitatea cultural artistică să renască după pandemie. Nu în ultimul rând cel mai mare ajutor va fi dat de Consiliul județean prin echipa Vasile Iliuță reconstruirii drumurilor, modernizării acestora, dar și ajutorului dat pentru școală și biserică – pilonii comunității din Ștefan Vodă.

 Ionel Zardova își începe oficial activitatea de primar

Astăzi a avut loc ședința privind ceremonia de învestire în funcția de primar al comunei Ștefan Vodă a lui Ionel Zardova (PSD) și a celor 11 consilieri locali care și-au obținut mandatele în urma alegerilor locale din 27 septembrie. Ionel Zardova a câștigat competiția pentru Primărie, obținând 668 de voturi (57,93%) câștigând în fața liberalului George Avram (485 de voturi / 42,06%), primar în funcție din septembrie 1990 încoace fără întrerupere.

În noul Consiliu Local, PSD deține 6 mandate (628 de voturi / 54,94%) iar PNL, 5 (447 voturi / 39,10%). Vor depune jurământul următorii aleși locali validați de instanță: Bucşea Nicolae (PSD), Dobre Cosmin Nicolae (PSD), Filip Adrian (PSD), Năstase Constantin (PSD), Virgil Valentin (PSD), Radu Marian Adrian (PSD), Avram George (PNL), Dincă Florenţa Vasilica (PNL), Dumitrache Alina (PNL), Mihai Gheorghe (PNL), Velicu Alexandru ( PNL).

Ștefan Vodă / Rezultate alegeri 27 septembrie

Primar

Ionel Zardova (PSD): 668 de voturi / 57,93%

George Avram (PNL): 485 de voturi / 42,06%

Total alegători înscriși în liste: 1.935

Total alegători prezenți la urne: 1.194

Prezența: 61,73%

Total voturi valabil exprimate: 1.153

Total voturi nule: 40

Consiliul Local

PSD: 628 de voturi / 54,94% / 6 mandate

PNL: 447 de voturi / 39,10% / 5 mandate

PPU-sl: 55 de voturi / 4,81% / 0 mandate

PMP: 13 voturi / 1,13% / 0 mandate

Total alegători înscriși în liste: 1.935

Total alegători prezenți la urne: 1.194

Prezența: 61,73%

Total voturi valabil exprimate: 1.143

Total voturi nule: 50

Ionel Zardova: Multumesc din suflet tuturor pentru sustinere,ati avut incredere in mine si mi-ati dat votul,contribuind ,astfel la schimbarea mult asteptata.
Va multumesc!