Com. Fundeni are același primar. Gheorghiță Cărtușanu și consilierii locali au depus jurământul. VIDEO.

You must need to login..!

Embed Code

Astăzi 27 oct. 2020 reprezentantul guvernului delegat de Instituția prefectului Călărași a reconfirmat voința alegătorilor de la alegerile locale din 27 sept 2020 de a avea primar al com. Fundeni pe Gheorghiță Cărtușanu. În prezența președintelui executiv al PSD Călărași Samoilă Ion acesta și alți 9 consilieri locali au depus jurământul. Evenimentul a avut loc la Școala generală nr. 1 din Fundeni în sala de sport, una dintre cele mai mari școli din nord vestul județului pe care primarul Cărtușanu a reconstruit-o și modernizat-o.

Viitorul Consiliu local are tot majoritate PSD, 6 consilieri fiind social democrați și 3 PNL. De la PSD au depus jurământul Dragnea Vasile, Gogonea Alexandrina, Ivan Lenuța, Ștefan Petre, Ștefan Vasile și Vlaicu Aurică Ion. De la PNL au depus jurământul Alexandru Anghel, Gavrilă Nicolae și Gavrilă Ștefan. Consiliul local este unul din forurile care concură la dezvoltarea localității. Colaborez cu toți consilierii locali, importante sunt proiectele și propunerile tuturor pentru dezvoltarea localității noastre. Mai avem mult de lucru împreună, a spus Gheorghiță Cărtușanu amintind de proiectul lucrărilor de introducere a gazelor în localitate, el fiind primul primar din județ care a început exact acum 1 an lucrările. Pe lista de activități a Consiliului local Fundeni stau reabilitarea Căminului Cultural, construirea unei noi baze sportive tip 1 în localitate. Cărtușanu va realiza terenuri sportive în incinta școlii nr 1, va demola și reconstrui grădinița din curtea acestei școli. El a declarat că prioritate este finalizarea asfaltărilor din localitate unde în fiecare an asfaltează minim 10 km de străzi, mai având doar câteva. Prioritar este realizarea unui sistem eficient de tratare a apei și pompare a acesteia în cartierele mărginașe dar și extinderea canalizării.

Fundeni se prezintă ca o localitate modernă, de necomparat cu cea de acum 20 de ani, când apa și noroaiele de pe stradă intrau în curți, iar localitatea era scufundată în beznă. Localitatea prezintă 3 clădiri moderne pentru Instituțiile de învățământ școlar, străzi asfaltate, curate, salubrizate. Parcurile și viața tinerilor sunt importante pentru primarul social democrat, dar mai ales comunicarea permanentă cu cetățenii care stabilesc prioritățile de urmat ale localității.

Prezent la ceremonie Samoilă Ion, lider de grup al PSD Călărași în Consiliul Județean, și foarte probabil viitor vicepreședinte al Consiliului Județean a apreciat volumul mare de muncă al primarului Cărtușanu, omul care a fost și va rămâne mereu un foarte bun social democrat, aproape de oameni. El a reconfirmat ajutorul pe care echipa Vasile Iliuță îl va da reconstruirii județului, fiecărei localități prin proiecte importante pentru dezvoltarea comunităților. A venit vremea ca disputele electorale, politice să înceteze a spus Samoilă și consilierii să concure cu primarul pentru lucrurile bune ce trebuiesc continuate. Dezvoltarea localității nu ar fi fost posibilă fără sprijinul unui prieten drag, respectiv al deputatului PSD Cristian Sefer – omul care a fost legătura permanentă a 6 localități cu guvernul PSD ce a asigurat finanțarea pentru proiectele localităților. La eveniment au participat consilieri județeni printre care se merită amintit și pe cea a lui Virgil Diaconu – alt social democrat pentru care nu există cuvântul nu se poate, atunci când este vorba de interesele unei comunități. Acesta a subliniat în discurs prioritatea pe care cetățeanul o are, fiecare membru al comunității fiind important.

Lucrurile bune vor continua la Fundeni, iar noi presa adevărată vom continua să le prezentăm așa cum sunt ele realizate, cu efort, multă muncă, implicare din partea celor care au fost aleși. Vom reveni…