Com. Dorobanțu: Apostol Jan arată starea jalnică a localității. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Apostol Jan: Pe strada Mihai Eminescu din com. Dorobanțu nu se cosește niciodată iarba, nu se taie buruienile. Aici nu există trotuare. Și lămpile de iluminat public sunt amplasate preferențial. Pentru că pe această stradă locuiesc eu,  candidatul PSD la primăria din localitate, Apostol Jan. Acesta arată că la insistențele sale Garda de Mediu a închis groapa de gunoi din Dorobanțu, dar imediat după aceasta alte două noi gropi s-au înființat la Vărăști și Boșneagu.

Primăria amenajează aceste gropi de gunoi dând foc gunoaielor și apoi cu un utilaj strângăndu-l în mormane mari – arată Apostol. El arată animalele moarte, dejecțiile animale, resturile de moloz care afectează pânza de apă freatică. Pânză care de altfel este improprie pentru consum din care în oc Vărăști se distribuie apă industrială la doar 3,50 lei/ metrul cub. Apostol a propus în Consiliul local o soluție de branșare a două localități pentru ca cetățenilor să li se distribuie apă potabilă dar a avut opoziția PNL. Din 2012 primarul a căutat să scape de echipa de fotbal care a fost înstrăinată fără știrea consilierilor echipa de fotbal la o firmă privată.

Stadionul arată jalnic, plin de buruiană cu tribune ruginite. Apostol l-a acuzat pe primar că a plantat pe proprietate privată puieți de diferiți arbori. Inclusiv pe locația unde trebuia realizat un parc tematic s-au plantat puieți care au crescut sălbatic – arată Apostol. Chiar șipe terenurile ce trebuiau acordate tinerilor pentru construcții conf legii 15 s-a plantat pomi. Cele 2-3 cereri ale tinerilor pentru locuințe au fost respinse, nu se știe pentru ce motive. Apostol spune că trebuie reactivat proiectul de parc tematic cu un after school al lui Nae Petrică, reabilitat stadionul și investit în sport. Terenurile primăriei sunt pline de gunoaie și buruieni. Mostul din gunoaie se scurge în apa Mostiștei. Mirosul nu se poate suporta. Nu s-a ținut cont de propunerea sa de realizarea unor platforme betonate…

Apostol îl acuză pe primar că a redat terenul din cimitir agriculturii și a adunat crucile îngropându-le la marginea cimitirului. În cimitir se plantează…porumb. Proiectul pentru eradicarea braconajului, unde trebuia realizat pescuit sportiv are un lacăt mare ruginit pe gard. Construcțiile nu sunt folosite. Apostol a prezentat stadiul de degradare al comunei despre care acesta afirmă că are nevoie de un alt primar, de un gospodar care trebuie să schimbe starea actuală de lucruri.