Com. Borcea își serbează Zilele localității. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Primăria com. Borcea și Consiliul local au organizat una dintre cele mai reușite manifestări de Zilele comunei din județul Călărași și în acest an. Pe locația stadionului din localitate s-au amplasat magazine și unități de desfacere alimentare, de prelucrare a produselor din carne, dulciuri, distracții, terase, etc.  comparative cu mărimea Târgului de toamnă Călărași. Lumea s-a înghesuit să se simtă bine știind că primarul Aniel Nedelcu Pațurcă și echipa sa știu să organizeze acest eveniment cu ansambluri folclorice sau cultural artistice din localitate, sau alte comune, și avănd invitați soliști vocali de renume. Stadionul a devenit neîncăpător pentru cele peste 2000 persoane cît a estimat Jandarmeria. Cu respect pentru cetățeni primarul Nedelcu Aniel Pațurcă a deschis Zilele localității cu o slujbă religioasă de excepție, urmată de discursul său. Un discurs care i-a reconfirmat încrederea oamenilor ce l-au ales

 

Primar Nedelcu Aniel Pațurcă: Bine ați venit la Zilele comunei Borcea, manifestare ajunsă la a X-a ediție! Anul 2019 a fost proclamat de BOR an omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari), ca recunoaștere a contribuției majore a satului la devenirea istorică a poporului român . Fibra satului românesc s-a întâlnit dintotdeauna cu creştinismul şi ortodoxia. Prin Biserică s-a aşezat armonia între oameni şi s-a trezit spiritul de comuniune.

Astfel, obiceiurile şi-au tras seva din duhul credinței, s-au frământat în covata satului şi s-au copt la flacăra iubirii neîntrerupte dintre generaţii. Preotul a fost și este, alături de învățător/profesor, modelul satului, iar eu trăiesc alături de dumneavoastră bucuria de a-i avea alături la marile proiecte ale comunității noastre , dar și la ceas de sărbătoare. Ca primar, fiu al satului, am înțeles viața și ca „timp binecuvântat pentru a sfinți locul în care trăim”. Iar dacă sfințim locul în care trăim pe pământ putem spera să primim și un loc în ceruri, „un colțișor în rai”.

Am avut șansa de a conduce o comunitate de oameni inteligenți, care au dorința evoluției, iar contactul direct cu fiecare dintre dumneavoastră mi-a dezvăluit frumusețea interioară a țăranului român care știe, printr-o împletire fericită între rugăciune, muncă, vers și cântec să-și exprime trăirile și bogăția obiceiurilor și tradițiilor. Am realizat multe proiecte, având suportul și susținerea dumneavoastră, pentru care vă mulțumesc! Le mulțumesc sponsorilor, Consiliului Local, funcționarilor publici din aparatul Primăriei pentru profesionalism și implicare, întreprinzătorilor din mediul privat pentru locurile de muncă create și pentru contribuția la bugetul local. Mai avem multe de făcut atât pe direcția modernizării cât și pe cea a păstrării tradiției. Sunt convins că tradiția va rămâne totdeauna păstrată în esența ei ca parte a ,,Veșniciei care s-a născut la sat.” Acum să ne bucurăm de această sărbătoare de suflet care ne adună și ne unește .Să aveți momente de bucurie acum și în toate zilele ce vor urma ! La mulți ani ,borcenii mei!